Purmersteijn E1 - Uitgeest E1 4-1 (2-0)

Purmersteijn E1 - Uitgeest E1 4-1 (2-0)

Purmersteijn JO11-1

4 - 1

FC Uitgeest E1

Competitie

E-pupillen zaterdag, E1, Hoofdklasse 09

Datum

7 februari 2015 11:30

Accommodatie

Sportpark Rie Mastenbroek
Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

De enige wedstrijd die door ging in de poule van nu de derde competitieronde. Uitgeest de grote onbekende voor ons. De afgelopen twee competities verloren we telkend onze eerste wedstrijd, degene die later kampioen zou gaan worden. Dus nu direct goed uit de startblokken. 

De mannen korte aanwzijzingen gegeven, rondom het spel weten wat je gaat doen, als je de bal aangespeeld gaat krijgen en dit niet op dat moment pas gaan bedenken. 

Vooral het middenveld kwam zeer sterk uit de blokken. Met Maurits op het middenveld om naast onze opbouwende kracht ook verdedigend sterk te beginnen. Eigenlijk bleek meteen dat Maurits namelijk iets heel anders van plan was, lekker aanvallend en naar de goal toe, mooi om te zien. Hierdoor was onze achterhoede lekker opgeschoven en nam goed eel aan de opbouw. Nogmaals het speltempo op het middenveld, was fantastisch. 

Na een lekkere corner, kon Maurits direct zijn aanvallende moment omzetten in een doelpunt, snoeihard werd de bal van twee meter afstand ingewerkt. Direct blijft het spel in handen van Purmersteijn en na een prachtige aanval over links wordt kort daarna de 2-0 ingewerkt. Een beduusd Uitgeest achterlatend. Hierna wordt er door Uitgeest met hand en tand verdedigd, niets wordt daarbij achterwege gelaten en ondanks dat het niet vaak voorkotm, had Purmersteijn twee penaltys moeten hebben. De prima fluitende scheidsrechter besloot dat het vrije trappen zouden worden.

Onze aanvallers bleven het lastig houden tegen de vaak contact zoekende verdedigers, die dit niet altijd erg netjes deden. 

De tweede helft werd al snel de 3-0 gemaakt, soms gaf dit ons het idee dat er wel wat meer in had gezeten, maar nogmaals als je als aanvaller constant geschept, geraakt, geduwd en onderuit gehaald wordt is dat lastig voetballen, nu weer een keeper die met overtuiging één op één onze aanvaller neerhaalde, eigenlijk een tijdstraf waardig... Dan wordt onze middenvelder naar de grond toe gesleurd, de middenvelder speelt diretc de bal naar de aanvaller die eigen de verbouwereerde verdediging en keeper van ons passeert.... Tja 3-1... Ook dat is incasseren van een tegenslag. Kennelijk had Uitgeest nog echt het idee tegen ons te kunnen winnen, want die gingen opeens vol in de aanval.... Maar de verdediging gaf zoals gewoon geen krimp... Wel zie je dat er gevaarlijk wordt ingekomen, ook door Purmersteijn nu. Gelukkig wordt er met een krote combinatie lekker de 4-1 erin gelegd.... 

Een mooie start van de nieuwe competitie, inmiddels lekker 3 punten voor de tegenstanders.... Mooi mannen, top gedaan.

Ook de E4, die naast ons speelden en de E2 die voor ons speelden, complimenten voor het spel! Mannen top weer!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!