E1 start sterk in de 2e fase van de competitie

E1 start sterk in de 2e fase van de competitie

Hollandia E1

2 - 4

Purmersteijn JO11-1

Competitie

E-pupillen zaterdag, E1, hoofdklasse 02

Datum

28 november 2015 10:45

Accommodatie

Sportpark Rie Mastenbroek
Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Nadat we in de 1e fase van dit seizoen in Hoofdklasse 05 een mooie eerste plaats hadden behaald, konden we in fase 2 aan de bak in Hoofdklasse 02. 
Een tandje hoger met sterke tegenstanders: AFC '34 E1, Foresters E1, Zeeburgia E1, Fortius E1, Hollandia E1, SDZ E1 en UVV E1

Inmiddels hebben we al een aantal wedstrijden met goede resultaten gespeeld:

Op 7-11-2015: een mooie 7-3 overwinning thuis tegen AFC'34 E1.

Op 14-11-2015: 
Nog een verdiende overwinning van 2-7 uit tegen Zeeburgia E2, waarbij wij de wedstrijd in de hand hadden terwijl we eigenlijk hadden verwacht dat dit een zware strijd zou gaan worden.

Op 21-11-2015: 
Een fysiek harde wedstrijd tegen Fortius E1, waarbij onze mannen op knappe wijze lieten zien dat ze zich niet van de mat lieten spelen en het hoofd koel hielden door gewoon te blijven voetballen; ondanks het harde en fysieke spel van de tegenstander, resulteerde dit in een overwinning van 3-1.

Na drie gewonnen wedstrijden op rij, speelden we onze volgende uitwedstrijd op 28-11-15 tegen Hollandia E1: een sterke en zeer sportieve tegenstander, dus echt een wedstrijd om naar uit te kijken!

De laatste keer dat we tegen dit team speelden, streden we beiden om de 1e plaats in de Hoofdklasse groep 5 en die wonnen wij. In fase 2 met de nieuwe indeling in de Hoofdklasse, troffen wij Hollandia E1 opnieuw.

Dit team had maar 1 doel en dat was het rechtzetten van het verlies van de laatste wedstrijd om de "periodetitel".

Meteen na de aftrap werd het duidelijk dat ze er vol voor gingen. Purmersteijn E1 had het vaak lastig en wij waren duidelijk onder de indruk. We zaten niet helemaal lekker in ons spel... Het leek erop dat Hollandia toch de wedstrijd in de hand had de eerste helft.

Ondanks het moeizame spel had het toch net zo goed 0-3 kunnen staan, want we hadden genoeg kansen. Hollandia ook wel, maar het merendeel aan kansen lag bij ons en je weet wat ze zeggen: als je ze zelf niet maakt... Dit is ons gelukkig bespaard gebleven want het bleef de 1e helft gelukkig maar 0-0.


Zijn wij dan toch een Dieselteam dat langzaam op gang komt en dan geleidelijk aan gaat voetballen? 
Of stellen we ons eerst wat onverschillig en afwachtend op om vervolgens vol gas te geven? (Dit was wel het beeld dat de coach van de tegenstander van ons had.. maar of we dat bewust doen?)
Na de rust zou daar meer duidelijkheid over komen .

In de kleedkamer werd er zoals altijd besproken hoe de 2e helft te gaan voetballen. Na de limonade kwamen de jongens naar buiten en hadden het (tot "verbazing" van de supporters en coach) nog erg druk met het kibbelen over bepaalde games op de Play Station (?!) 

Was dat nou 0,0 concentratie en gebrek aan motivatie?
Was dat nou omdat de Play Station leuker is dan het winnen van Hollandia? 
Of was het dan toch een groot stuk zelfvertrouwen dat ze toch wel gingen winnen? 
We gaven ze maar het voordeel van de twijfel :-)

De 2e helft begon en het werd al duidelijk dat ze zeker wel wilden winnen. Er werd weer goed gevoetbald en dat resulteerde al snel in het eerste doelpunt. Opbouwen vanuit de achterhoede was soms lastig omdat de backs goed door de tegenstander werden gestoord in hun vrijlopen. 

Maar met een paar lange ballen bereik je de voorhoede ook en viel weer een doelpunt voor ons. De pijp was duidelijk leeg bij Hollandia, maar ze kwamen toch nog een keer tot scoren. Het resultaat van 1-3 was dan ook een terechte overwinning voor onze Blauw Witte Leeuwen die weer hebben gevochten als team. 
Ook in deze wedstrijd bleek weer: als je het met zijn allen doet bereik je meer!

Hou dit vast boys want de volgende wedstrijd tegen Foresters E1 kunnen we eigenlijk bij de winst zo goed als kampioen worden in de 2e fase.
Waar we dan naar toe gaan in de 3e fase is Hoofdklasse 01 , het hoogst haalbare voor de E selecties van de amateurclubs, met nog mooiere en zwaardere tegenstanders. 
Zover is het natuurlijk nog niet, maar als jullie zo door voetballen als team gaan we dit hopelijk wel redden!

Alle trouwe supporters en coach zijn trots op jullie!!!

Met sportieve groet van de redactie,
Dolores 
Asha 

P.s. we geven de pen weer door aan Zeeg, onze vaste verslaggever ;-)
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!