PURMERSTEIJN O23-1 (ZON) wint nipt met 5-4 van WV-HEDW O23-1 (ZON) - VPV Purmersteijn

PURMERSTEIJN O23-1 (ZON) wint nipt met 5-4 van WV-HEDW O23-1 (ZON)

PURMERSTEIJN O23-1 (ZON) wint nipt met 5-4 van WV-HEDW O23-1 (ZON)

Purmersteijn O23-1 (zon)

5 - 4

WV-HEDW O23-1

Competitie

klasse 03

Datum

6 november 2022 14:00

Scheidsrechter

T.M.M. Marquez

Accommodatie

Sportpark Purmersteijn
Van IJsendijkstraat 140
1442CS
PURMEREND
tel. 0299-423335

Opstelling

Vandaag stond de wedstrijd Purmersteijn - WV - HEDW op het programma.

Aan het begin van de competitie zijn we elkaar al een keer tegen gekomen in Amsterdam de thuis basis van WV- HEDW.  Purmerstijn won toen met 3-5 maar het werd nog erg spannend omdat WV tot de laatse minuut er in bleef geloven. We hadden woensdag op de training al besproken dat dit de beste tegenstander uit de poule is. Grote sterke spelers die vooral verdedigend hun mannetje staan.

Het weer was een drama en vanaf het eerste fluitsignaal regende het. Purmersteijn begon de wedstrijd maar je zag eigenlijk al vrij snel dat niet iedereen scherp was. Omschakeling was traag en we gingen niet voetballen maar de lange bal spelen. Dit resulteerde dan ook dat in de 16e minuut WV op een terechte 0-1 voorsprong kwam. Door afwezigheid van onze spits Brouwer en het geblesseerd zijn van Dave moesten we improviseren op de nummer 9 positie. Sven had er wel eens meer gespeeld, maar dat is niet echt een diepe spits. Door een late afzegging moest er een middenvelder op de LB positie spelen. We hadden het lastig en waren erg slordig aan de bal en dat resulteerde dat de spits van WV Frank en vrij stond en de 0-2 zo mocht inschieten.

Dit kan toch niet de bedoeling zijn op eigen veld als koploper 0-2 achter staan belachelijk. In de 30e minuut dan eindelijk een mooie aanval van P'steijn. Enrique die een prachtige bal aan Daan geeft en die tikt hem meteen door naar Sven, Sven maakt hem prachtig af 1-2.

In de rust hebben we wat omzetingen gedaan en aangegeven dat er meer strijd en inzet moest worden gegeven. Aanvallers die niet of amper omschakelen en stop met die lange ballen. stroop de mouwen op en zet het om. De opdracht was duidelijk en vanaf dat ze waren begonnen waren we dominant. Milroy die een paar weken  niet aanwezig was en vandaag dan toch weer aan de bak moest aan de zijkant. In de 52e minuut schiet Raoul een voorzet of schot richting doel en die valt er prachtig in kaboem 2-2. 

Nu waren de messen pas echt geslepen en de strijd begon, ik genoot van de inzet en je zag dat we de wedstrijd naar ons toe aan het trekken waren. in de 56e minut krijgt Raoul een voorzet en met een paar mooie passeerbewegingen gaat hij richting 16 en schiet de bal in de linkehoek 3-2 Purmersteijn. WV was het even kwijt mede omdat er een ander Purmersteijn stond een team die nu wel knokte voor elke meter en ging voetballen. In de 69e minuut maakt Purmerstein de 4-2 en denk je de wedstrijd is op slot.

WV bleef knokken en de beste speler van hun kwam steeds gevaarlijk goed door. Mick die net niet goed uitkwam en de bal kwam daardoor voor de voeten van de spits en die maakte de 4-3. 5 minuten later scoorde WV zelfs de gelijkmaker en weer geven we te simpel 2 doelpunten weg. 

Milly en Mike kwamen nog wel een paar keer voor de goal maar de keeper stond in de weg. In de 85e minuut krijgen we voor de bank een vrije trap. Lars heeft een geweldige trap en staat klaar om de bal in de 16 te pompen. Lars schiet en de bal gaat met een boog richting goal en KABOEM hij valt er gewoon in. Wat een mooie vrije trap en helemaal omdat het de winnede goal was.

We hadden een moeilijke wedstrijd eerste helft was niet goed en aanvallers moeten echt omschakelen 100% en niet op 50%. 
Middenvelders kijk goed hoe je loopt en wat je achterlaat, communuceer met elkaar.
2e helft was goed veel scherpte strijd en inzet, alleen geven we onnodig 2 doelpunten weg terwijl je met 4-2 voorstaat.

Gelukkig trek je hem door de mooie goal van Lars over de streep. 

Wel genoten van jullie strijd en inzet om de wedstrijd toch te winnen.

Zondag kunnen de mannen bij winst al Winterkampioen worden en promoveren naar de 01 poule. SDZ is zondag de tegenstander en als ik de trainer mag geloven krijgen we het bij hun erg moeilijk. Een gewaarschuwd team telt voor 2.

Tot zondag

Wilfred 


392548b2-1061-442d-bad3-1e2c779b1d30.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!