PURMERSTEIJN O23-1 (ZON) door in de beker na 5-2 winst tegen KSV O23-1 (ZON) - VPV Purmersteijn

PURMERSTEIJN O23-1 (ZON) door in de beker na 5-2 winst tegen KSV O23-1 (ZON)

PURMERSTEIJN O23-1 (ZON) door in de beker na 5-2 winst tegen KSV O23-1 (ZON)

Purmersteijn O23-1 (zon)

5 - 2

KSV O23-1 (zon)

Competitie

O23 beker 1e ronde Groep 2 1

Datum

23 oktober 2022 14:00

Scheidsrechter

T.M.M. Marquez

Accommodatie

Sportpark Purmersteijn
Van IJsendijkstraat 140
1442CS
PURMEREND
tel. 0299-423335

Opstelling

Vandaag stond de 1e ronde beker wedstrijd op het programma. Na een goeie competitie start met niet altijd even sterke tegenstanders, zouden de witte leeuwen vandaag hun borst nat kunnen maken. KSV is de tegenstander de koploper in de 1e klasse poule 01.

We hebben woensdag goed en scherp getraind en dan met name op de omschakeling en conditie. We begonnen wat lacherig maar het lachen werd na de extra meters steeds minder. Zondag zou er een goeie tegenstander staan, wat van een ander kaliber is als Wherevogels en SDZ.

Het was heerlijk voetbal weer en de warming up was scherp zoals het natuurlijk moet.

We begonnen de wedstrijd zeer goed en hadden een overmacht aan balbezit. De tegenstander stond in een 442 formatie en had zich toch wat aangepast aan ons. De meeste kansen waren voor Purmersteijn maar de bal wilde er net niet in. In de 17e minuut stuurt Danny de bal over 35 meter op Raoul die hem met een mooie aanname direct doortikt naar Brouwer. Brouwer neemt hem aan en met een geweldig geplaatst schot maakt hij de 1-0.  Wat een prachtige aanval was dit zeg, ik dacht dat alleen Frank de Boer dit soort ballen kon geven, maarDanny dus ook 

We bleven drukken en achterin stond het als een huis. Centraal was het Danny en Joey die samen de organisatie hadden met Dylan in hun rug. de opbouw richting Lars en Daniel verliep goed en de buitenspelers kregen heel veel ruimte. Raoul kon steeds opkomen vanaf rechts en daar kwamen veel kansen vandaan. Enrique die een prima wedstrijd speelde met beleving en inzet speelde de bal op  Brouwer en die wist er wel raad mee en sccoorde de 2-0.

De tegenstander had dit niet verwacht immers winnen ze elke week met behoorlijke cijfers. De trainer werd gek stuurde de hele bank het veld op en schakelde om naar 433.  in de 35e minuut een duel om de bal Danny raakte wel of niet de speler, maar de scheidsrechter wees naar de stip. Vanaf 11 meter scoorde KSV de 2-1, daar zaten we vlak voor rust niet op te wachten. We bleven drukken om snel in bal bezit te komen. De centrale van KSV wilde opbouwen Brouwer maakt het hem heel moeilijk en wint het duel puur op fysiek en scoorde vlak voor rust de 3-1.

Wat een heerlijke 1e helft en zeker tegen een betere tegenstander als de afgelopen weken. We wisselde 2 spelers en Dion en Mick waren klaar om in te vallen. Mick zou naar het middenveld gaan ondanks hij liever centraal staat. Maar Danny en Joey stonden daar zeer goed te voetballen en daar wilde we niks aan veranderen.

3 minuten na rust kreeg Raoul de bal van Enrique en ging met een verdediger naast hem op de keeper af. Hij bleef cool en scoorde de 4-1. Op dat moment is de wedstrijd in de pocket. Maar 4 minuten later maakte KSV toch de 4-2. Het was een fase dat Purmersteijn minder ging voetballen, de tegenstander oogde wat frisser en kreeg steeds meer kansen. Div spelers hadden het zwaar de pijp was leeg, helaas hadden we geen aanvallers meer op de bank en moesten ze door. Maar ze waren rijp voor een wissel. Gaatjes werden niet meer dicht gelopen en het gat op het middenveld werd steeds groter. 

in de 65e minuut na een mooie combinatie scoorde lars de 5-2 en moesten we deze wedstrijd op slot gooien. Er kwamen nog wel hier en daar wat kansen maar Dylan stond zijn doel goed schoon te houden. na 90 minuten floot scheidsrechter af en was de volgende beker ronde een feit.

Groot compliment aan de ploeg die zeker in de 1e helft mooi voetbal heeft laten zien. mooie combinaties en we waren de baas zowel in de verdediging middenveld en alle aanvallers. Ons aandacht punt blijft conditie waar we elke week aan werken om die beter te krijgen, maar het mooie is dat het team plezier uitstraalt en het publiek heeft vermaakt met een mooie beker wedstrijd. Welk team we in de volgende ronde loten???? Boeien we moeten van elke ploeg kunnen winnen.

We hebben met spelers ouders en supporters een heerlijke 3e helft gedaan op het mooie balkon van de club. super gezellig met een hapje drankje een dansje en slap gelul over diesel prijzen hahahahahah

Zondag belangrijke competitie wedstrijd Sloterdijk thuis, bij winst doen we goed mee om het kampioenschap. Maar zo ver is het nog niet

Tot volgende week

Danny de Haas
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!