PURMERSTEIJN O23-1 (ZON) staat in de 1/2 finale KNVB beker door winst op FIT AVV O23-1 (ZON) - VPV Purmersteijn

PURMERSTEIJN O23-1 (ZON) staat in de 1/2 finale KNVB beker door winst op FIT AVV O23-1 (ZON)

PURMERSTEIJN O23-1 (ZON) staat in de 1/2 finale KNVB beker door winst op FIT AVV O23-1 (ZON)

Purmersteijn O23-1 (zon)

7 - 3

FIT avv O23-1

Competitie

O23 beker 1/4 finales Groep 1 1/4 finales O23 beker

Datum

19 februari 2023 14:00

Scheidsrechter

T.M.M. Marquez

Accommodatie

Sportpark Purmersteijn
Van IJsendijkstraat 140
1442CS
PURMEREND
tel. 0299-423335

Opstelling

Beker wedstrijden zijn altijd andere wedstrijden en totaal niet te vergelijken met een competitie wedstrijd. De tegenstander Fit geen hoogvlieger in de competitie maar staat wel in de 1/4 finale. Je ziet het ook bij de profclubs amateurs verslaan regelmatig eredivisie teams en dat maakt het beker toernooi ook leuk.

Purmersteijn die het heel goed doet in de competitie en winterkampioen is, moest het vandaag laten zien in de 1/4 finale. Fit had een paar grote fysieke spelers die meer weg hadden van rugby spelers als van voetballers.

Fit had niks te verliezen en dat hebben ze ook laten zien. Zoals het vaak bij bekerwedstrijden gaat stonden ze hun mannetje en gingen ze er vol voor. Helaas was dat bij Purmersteijn anders. Door een snelle goal van Lars dachten de spelers van Purmersteijn dat het een makkelijke middag ging worden. Purmersteijn speelde heel slordig en was niet scherp. Ballen werden verkeerd aangespeeld, niet in de voeten maar een halve of soms een meter ernaast. Fit kwam terug in de wedstrijd door een doelpunt van Zoab in de 28e minuut.

Bij Purmersteijn miste ik het gif en de strijd wat zeker bij dit soort wedstrijden juist belangrijk is. Job maakte vlak voor de rust de 2-1 en het was tijd voor de thee (of een zakje power)

Na de rust werd het al snel 3-1 door een doelpunt van Raoul op aangeven van Lars. Bij 3-1 dan denk je we gaan deze wedstrijd gecontroleerd uitspelen. Helaas liep het toch anders en kwam Fit in de 55e minuut terug naar 3-2 door een doelpunt van Floris.  Mike die in de 2e helft in de punt is gaan spelen scoorde in de 59e minuut de 4-2. Met nog een half uur op de klok moest dit hem toch zijn, daar dacht Fit anders over en scoorde in de 65e minuut de aansluiter gemaakt door Sjoerd 4-3. Voor het publiek was het vermakelijk die zagen veel doelpunten maar zou het goed komen? Je voelde dat we er zeker nog niet waren en er moest strijd geleverd worden. Sven moest helaas het veld geblesseerd verlaten en kwam met een pijnlijke enkel naar de bank. 

Fit kwam er een paar keer zeer gevaarlijk door en het was wachten op de gelijkmaker. De snelle nummer 19 van Fit kwam de 16 ingelopen en schoot op doel, maar onze Dylan pakte deze zeer belangrijke redding en voorkwam de 4-4. Vanaf dat moment gingen de alarmbellen af en zag ik eindelijk het gif wat al vanaf minuut 1 er moest zijn. We kwamen er steeds goed door, via Raoul die er een paar keer goed doorkwam maar net de laatste fase werd het schot geblokt of de keeper pakte de bal. ook Sam had een paar keer kans om met zijn hoofd een doelpunt te maken. Maar in de 85e minuut was het Lars die de 5-3 scoorde. Dave die na een vervelende blessure weer lekker kan spelen niet echt het geluk had. Maar via een prachtige aanval uit het boekje over 3 schijven op aangeven van Lars de 6-3 scoorde. Fit was eindelijk geknakt en vlak voor het eindsignaal scoorde Lars zijn hatrick en werd de eindstand 7-3.

Purmersteijn staat in de 1/2 finale van de KNVB beker. 29 april moeten ze uit naar Kolping Boys en daar zullen de spelers echt moeten laten zien dat er uit een ander vaatje moet worden getapt. Maar gelukkig kunnen ze zich daar goed op voorbereiden en kan het team geschiedenis gaan schrijven op eventueel een plek in de finale.

Zondag oefenen de mannen uit en tegen Hoofddorp wat een zeer goeie tegenstander is. Goeie voorbereiding voor het verloop van de competitie en de 1/2 finale beker.

Tot volgende week

Barbara Barend


IMG_2801.jpg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!