PURMERSTEIJN O23-1 (ZON) wint met 9-2 VSV O23-1 (ZON) - VPV Purmersteijn

PURMERSTEIJN O23-1 (ZON) wint met 9-2 VSV O23-1 (ZON)

PURMERSTEIJN O23-1 (ZON) wint met 9-2 VSV O23-1 (ZON)

Purmersteijn O23-1 (zon)

9 - 2

VSV O23-1

Competitie

1e klasse 2 (anderhalve competitie)

Datum

12 februari 2023 14:00

Scheidsrechter

M. Berg

Accommodatie

Sportpark Purmersteijn
Van IJsendijkstraat 140
1442CS
PURMEREND
tel. 0299-423335

Opstelling

Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd van de nieuwe competitie op het programma. VSV uit Velserbroek kwam op bezoek bij Purmersteijn en we waren en klaar voor. Woensdag op de laatse training hebben we behoorlijk gewerkt aan het afwerken op goal en het omschakelen bij bal verlies met een positie spel. 

Als je een grote selectie hebt dan moet je als trainer keuzes maken. keuzes op basis van training maar ook wat je op wedstrijden laat zien. Vandaag had de trainer gekozen voor Dave inplaats Brouwer voor in de spits. Dave is van ver gekomen en is er lang uitgeweest met zijn enkel en is heel goed bezig. Op de training is hij gretig en in voorgaande oefenwedstrijden heeft hij 4 doelpunten gemaakt. Brouwer staat een paar wedstrijden droog en kon door omstandigheden (Studie) niet trainen. Het was dus even wennen dat de echte nummer 9 op de bank begon, maar een mooie opsteker voor Dave, die het nu kon laten zien.

We begonnen de wedstrijd scherp en het aftasten was begonnen, de tegenstander had een paar snelle aanvallers die soms aardig doorkwamen, maar geen gevaar opleverden.

De buitenspelers Mike en Raoul wisselden van positie en de linkerkant lag Raoul een stuk beter als rechts. Na 15 minuten kwam er een mooie lange bal van Raoul die werd opgevangen door Sven en die scoorde zeer beheerst de 1-0 binnen. Sven die voor het eerst op het middenveld speelde en liet zien dat hij daar ook goed uit de voeten kan. Altijd lekker als een speler op meerdere posities kan spelen. Job kreeg vanuit het middenveld de bal aangespeeld en nam hem prachtig aan, hij dribbelde naar voren en met een geweldig schot scoorde hij de 2-0 in de 22e minuut.

VSV kwam niet erg aan voetballen toe, zo af en toe een paar spelden prikjes maar ze moesten meer verdedigen en hadden het daar behoorlijk druk mee. Maar na een lange bal kwam de snelle buitenspeler via de linkerkant snel op en liep als een speer onze verdedigers voorbij en drukte zeer mooi de 2-1 binnen. VSV was weer terug in de wedstrijd en had er weer wat geloof in. Nou het geloof duurde precies 4 minuten want op aangeven van MIke scoorde Lars de 3-1 binnen. Dit was ook de stand waarmee we gingen rusten en zo konden we met een goed gevoel aan de thee.

Brouwer , Daniel en Enrique kwamen voor Job , Mick en Mike. Brouwer had maar 4 minuten nodig en scoorde de 4-1, je zag dat hij zeer scherp aan de wedstrijd begon. Nadat VSV nog een doelpunt maakte in de 49e minuut, was het daarna de Brouwer show. Hij scoorde de 5-2 de 6-2 en de 7-2. Geweldig om te zien dat hij na een paar weken weer het net had gevonden. De manier van scoren gaat hem makkelijk af. Ook deed hij vreselijk zijn best om vriend Dave een doelpunt te laten maken. Maar Dave had de pech dat of de keeper om een speler de ballen voor de lijn net weg tikte. Lars maakte de 8-2 en Brouwer scoorde zijn 5e doelpunt in de laatse minuten. 

Purmersteijn was een maatje te groot voor VSV en staan met 6 punten bovenaan. Volgende week moeten we de 1/4 finale van de KNVB beker spelen en we willen graag de 1/2 finale halen. Dat zou een geweldige prestatie zijn, zo ver zijn we nog nooit gekomen.

Woensdag gaan we weer goed en scherp trainen zodat we zondag klaar zijn om tegen FIT weer alles te geven.

Tot volgende week

Danny de Haas 


IMG_2696.jpg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!