7-3-15: Volendam E5- Purmersteijn E3 (1-7)

1 - 7

Purmersteijn JO11-3

E-pupillen zaterdag, E3, 1e klasse 09

7 maart 2015 9:00

Na een midweekse oefensessie tegen het altijd lastige Ajax stond er zaterdag een wedstrijd tegen Volendam op het programma. De jongens hadden er duidelijk zin in en begonnen uitstekend aan de wedstrijd.
    Coach Ronnie had een kleine wijziging in de opstelling aangebracht en dat pakte erg positief uit. Na een minuut of tien viel dan ook het eerste doelpunt voor Purmersteijn. Goede opbouw van achter en via verschillende schijven werd er gescoord. Ondertussen had Volendam al een keer op de paal geschoten maar daar raakte niemand van in de war.
    Niet veel later volgde nog een mooi doelpunt en werd de stand voor de rust 0-2.
    De jongens begonnen de tweede helft meteen weer sterk door continu druk te zetten op de tegenstander. Hierdoor wist Purmersteijn elke keer weer snel de bal te veroveren en door goed en snel overspelen, meerdere aanvallen op te bouwen.
    En toen ging het snel met de doelpunten, bijna elke aanval was raak en er werd goed door de jongens gekeken waar de vrije man stond. Het vertrouwen was al groot maar nu lieten de jongens echt zien hoe goed ze eigenlijk kunnen voetballen allemaal. De score liep uiteindelijk op tot 1-7 in het voordeel van Purmersteijn.
    Een prachtig resultaat wat veel vertrouwen geeft voor de rest van het seizoen. Als de jongens op deze manier voetballen, zijn ze erg moeilijk te verslaan.
    Volgende week staat Wherevogels op het menu!