11-4-2015 Purmersteijn E3-Volendam E4 (8-2)

Volendam (rkav) E4

E-pupillen zaterdag, E3, 1e klasse 09

11 april 2015 10:00

geen scheidsrechter bekend

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Volendam E4 op het programma voor de E3 van Purmersteijn. Met deze ploeg hadden de jongens nog een appeltje te schillen want de uitwedstrijd werd gelijk gespeeld waar een overwinning meer op zijn plaats was.

Zoals bij de voorbespreking was afgesproken, zetten de jongens meteen vanaf de aftrap druk op de tegenstander waardoor er gelijk een aantal mooie kansen ontstonden. Er werd goed opgebouwd en wij waren vooral in de aanval, alleen het doelpunt bleef uit. En dan gebeurt het vaak dat de tegenstander net die ene kans pakt op een moment dat de aandacht even verslapt...met een tegendoelpunt tot gevolg. De sportieve coach van Volendam zei tegen het Purmersteijn publiek dat hij verbaasd was dat ze 1-0 voorstonden; Purmersteijn was toch de sterkere ploeg de eerste helft en gaf Volendam bijna geen kans.

Opgeven staat niet in het woordenboek van de E3 dus er werd na de rust nog meer druk gezet en vooral weer aanvallend gespeeld. Uiteindelijk viel dan het bevrijdende doelpunt. De jongens knalden meteen door met goed combinatiespel en de doelpunten vielen er achter elkaar in. De score liep al snel op.
    Iedereen voerde zijn taak goed uit en er werd als team samen aangevallen en samen verdedigd. Er werd er goed gelopen en goed ingespeeld naar elkaar, waardoor er nog meer doelpunten vielen en de score in de 2e helft opliep naar 9-2!
    Dit weekend helaas geen wedstrijd maar met nog twee wedstrijden te gaan is alles nog mogelijk. Wij hebben in ieder geval weer genoten van de jongens!