C-junioren zaterdag, C1, 1e divisie nr4 2e divisie AB nacompetitie

16 mei 2015 13:00

Oldenburg, D.H.

Purmersteijn C1 - sc Feyenoord av C1 1-0

De allerlaatste minuut in Rotterdam en de drie ballen op de paal bleek dan toch de nekslag te zijn geweest voor de boys van Purmersteijn C1........
    In de thuiswedstrijd moesten de mannen dus een 2-0 achterstand goed maken. Dit moest dan gebeuren zonder aanvoerder Jay en rechtsback Calvin. Als een gevolg hiervan moest er een aanpassing in de verdediging toegepast worden. Alleskunner Jarno O. kwam op de plek van Jay naast de nieuwe aanvoerder Luke. Omdat de wedstrijd aardig gepromoot was op Twitter en Facebook stond het goed vol langs de lijnen. De regen was ook gestopt met alles en iedereen nat te maken dus de beslissende pot kon starten. Het was Feyenoord die de eerste klap wilde uitdelen, maar de verdediging hield goed stand. Voetballend kon het allemaal wel beter, veel lange ballen en redelijk veel misverstanden zorgde voor een rommelige eerste helft. De spanning zat er duidelijk in. De eerste helft leek te eindigen in dezelfde stand als waar mee begonnen werd. Feyenoord had twee grote kansen verprutst en de boys konden voorin weinig gevaar stichten. Toch was het nu Purmersteijn die in de allerlaatste minuut toesloeg. Door geklungel achterin door Feyenoord wist Joey (de topscorer van het seizoen) te profiteren en met een lob over de keeper heen de onverwachte 1-0 aan te tekenen. Een hele mooie opsteker zo vlak voor de rust.
    Deze voorsprong zorgde ervoor dat de boys zeer gemotiveerd aan de tweede helft begonnen. Een waar spektakel werd er voor de toeschouwers op de mat getoond. Met een scheidsrechter die ook een duidelijke stempel op de wedstrijd wilde leggen joegen de boys op de tweede doelpunt die voor een verlenging of penalty's zou zorgen. Luke ging voor de verdediging spelen en de druk werd opgevoerd. Helaas...... ondanks een pegel van grote afstand van Taye en kansen voor het doel voor Christian en Quincy bleef het slechts bij 1-0. De boys kwamen net te kort voor promotie naar de landelijke 1e divisie.
    De laatste twee wedstrijden waren gelukkig wel weer twee wedstrijden die de ouders en het publiek graag zien. Veel strijd en soms goed voetbal. Uiteindelijk heeft dit seizoen niet helemaal gebracht wat van te voren verwacht / gehoopt werd. Te veel afwisselingen in de voetbal beleving resulteerde dus in een vierde plek in de 2e divisie en een leuk toetje tegen Feyenoord dat ook niet opleverde wat er wel inzat.