Purmersteijn wordt afgetroefd binnen eerste 15 minuten door Volendam O12 1-4 (0-2)

Purmersteijn JO12-1

1 - 4

Volendam (rkav) O12-1

Onder 12, O12-1, Groep 2 57

29 augustus 2015 12:00

Hr.Venema

Tja..... Als je niet scherp aan de wedstrijd begint en de tegenstander doet dit wel.... Dan sta je dus voorfat je met de ogen knippert met 0-2 achter.. En dat is wat hier gebeurde. Gelukkig bleef het bij 0-2 maar de rommeligheid was wel iets wat de eerste 15 minuten overheersde bij Purmersteijn, maar dan, heel langzaam kruipt het overzicht in het team, het tegenhouden wordt langzaam omgezet in veldspel voor de goal van Volendam. Een paar kleine kansjes worden niet omgezet in doelpunten en dat zou in de eerste helft ook niet terecht geweest zijn.

Gelukkig zitten er aan een wedstrijd twee halfjes... Dus we hadden er nog een tegoed.... Eindelijk gelijkwaardigheid, Purmersteijn kwam goed uit de startblokken en zette direct druk op de goal van Volendam. Diverse goede kansen gezien al lag de paal in de weg, werd de afstand voor een afstandschot nog ff te kort ingeschat of lag simpelweg de keepr van Volendam in de weg. En waar wij niet scoren doet Volendam dit wel. Er zit nog wat onwennigheid in het spelen met 4 verdedigers. Deze afspraken moet soms nog even beter lopen, oa. wie pakt wie op... En als je dan allebei denkt dat je ander en hem pakt.... De inzet werd nog bijna door Vigo op de lijn gekeerd die met een halve omhaal de bal net achter de lijn weghaalde. Onze grensrechter was zeer resoluut en natuurlijk zeer eerlijk t.o.v. de tegenstander, hier kan de vlaggenist van de tegenstander een voorbeeld aannemen!

Ook de 4-0 valt vanuit een snelle omschakeling van Volendam, heeft Volendam dan het beste van het spel, nu echt niet.. Purmersteijn maakt het spel en is de baas in het veld. Meerdere scrimmages voor goal willen er nog steeds niet in. En echt Purmersteijn verdiende er een. Gelukkig komt er in de laatste minuut nog een mooie aanval over rechts waarbij Donny de verdediging van Volendam zijn hielen laat zien en de bal knap langs de keeper legt.

Volendam wint terecht, ze waren net even wat leper en meer bij de les dan wij als team. Volgende keer starten we direct scherp.

We focussen ons op de tweede helft en waar we daarop verder kunnen borduren en we leren van de eerste helft!