FC Den Helder - Purmersteijn 1 - 2 (1-2)

1 - 2

Mannen zondag, 1, 2e klasse A

26 januari 2014

J.C. Jensch

Purmersteijn ging op bezoek bij FC Den Helder die afgelopen seizoen via de nacompetitie promoveerde naar de 2e klasse. Een ploeg die vanaf het begin van het seizoen in de onderste regionen bivakkeert maar uit de laatste drie wedstrijden vijf punten wist te behalen. Alles was er aan gelegen om de wedstrijd tegen koploper Purmersteijn door te laten gaan. De grasmat was vreselijk oneffen maar verder redelijk bespeelbaar.
    Trainer Martin van Ophuizen dacht over een complete selectie te beschikken maar Joost Lieder moest zich wegens een griep op zondagochtend afmelden. Ten opzichte van de basisopstelling tegen SEW waren drie wijzigingen. Dick Bos was terug van een schorsing waardoor Jamèl Magnée naar de bank werd verwezen. Verder nam Bas Vellema weer zijn vertrouwde plaats ten koste van van Colin Coenderman en op de linkerflank was Sergio Keizerweerd die een teleurstellende, ongelukkige wedstrijd speelde tegen SEW vervangen door Nick Koopman. Scheidsrechter was de heer Johan Jensch uit Almere die op het laatste moment was opgeroepen om arbiter Hans van Loen, de broer van oud-prof John van Loen, wegens ziekte te vervangen.
    De wedstrijd was een kopie van de vele wedstrijden die Purmersteijn dit seizoen al had gespeeld. Direct vanaf het begin duidelijk het initiatief nemen met veel balbezit. In de openingsfase kreeg Purmersteijn twee mogelijkheden om de score te openen. Na een fraaie aanval over rechts kwam Ryan Brown in de 5e minuut op rechts binnen het strafschopgebied binnen maar zijn schot werd schitterend door doelman Maarten Kistenmacher tot hoekschop verwerkt. Nadat kort hierna uit een hoekschop de bal rakelings over de lat ging was het aan de andere kant wel raak. Bij een hoekschop scheerde de bal via het hoofd van de boomlange centrale verdediger Ivar Waard en kwam bij Dennis de Wit die onhoudbaar doelman Tim Elmers met een kopbal verschalkte en Purmersteijn op een onverwachte 1-0 achterstand zette. Ondanks deze tegenvaller bleef Purmersteijn de wedstrijd acteren en was veelvuldig op de helft van Den Helder te vinden. In de 18e minuut de liep linkervleugelverdediger Nick Maijenburg bij een duel een blessure op en moest zich laten vervangen door Jamèl Magnée.
    In de 22e minuut bereikte een voorzet vanaf de rechterkant van Nick Koopman de vrijstaande Dick Bos die schitterend de gelijkmaker inkopte. Bij navraag in de rust bij scheidsrechter Johan Jensch bleek dat hij de treffer had afgekeurd wegens een overtreding van Jamèl Magnée in het dichtbevolkte strafschopgebied. Diverse hoekschoppen daalden in het strafschopgebied neer maar de gastheer hield zich met pijn en moeite staande. In de 27e minuut kwam Purmersteijn op een gelukkige wijze op gelijke hoogte. Op rechts kwam Ruben Adney ter hoogte van de achterlijn in balbezit en zijn voorzet verdween in de korte hoek en via de grabbelende handen van keeper Kistenmacher ging de bal tergend langzaam via de binnenkant paal over de doellijn. Bij een aanval over diverse schijven kwam Purmersteijn tien minuten later dikverdiend op een 1-2 voorsprong. Ryan Brown speelde aanvaller Daniël Schermer aan die de bal teruglegde op de inkomende Dick Bos en tegen diens kogel had doelman Maarten Kistenmacher geen verweer. Ook in de tweede helft deelde Purmersteijn de lakens uit. In de 49e minuut zette Ryan Brown spits Daniël Schermer schitterend vrij voor de doelman van Den Helder maar het ontbrak hem aan koelbloedigheid om de voorsprong uit te bouwen. Zijn schot werd fraai gekeerd. Een kopbal van aanvoerder Jordy de Visser uit een hoekschop verdween over de lat. Topscorer Daniël Schermer kwam nog een keer oog in oog met de doelman maar beleefde niet zijn gelukkigste dag want ook nu kwam de keeper weer als overwinnaar uit de strijd. Purmersteijn bleef riante mogelijkheden houden om de stand op het scorebord te wijzigen. In de 68e minuut kreeg Dick Bos een fraaie scoringskans met de doelman voor zich maar hij schoot voorlangs. In de 75e minuut kwam Colin Coenderman in het veld voor de moegestreden Bas Vellema. Daar Purmersteijn de wedstrijd al lang op slot had moeten gooien bleef Den Helder nog hopen op een beter resultaat en gooide met de moed der wanhoop er nog een schepje bovenop. Vele ballen werden het strafschopgebied van Purmersteijn ingepompt maar de kopsterke verdedigers Jordy de Visser en Jamèl Magnee hielden de Helderse Luchtmacht in bedwang. Maar verder dan een paar lastige vrije trappen even buiten het strafschopgebied na en enkele hoekschoppen kwam de gastheer niet. Wel verdween een inzet in de eindfase nog op gelukkige wijze op de staander en kwam Purmersteijn goed weg. De sympathieke trainer van Den Helder Gerrit Boerman had gehoopt in de eindfase nog een puntje te kunnen stelen maar de realiteit was dat de uiteindelijke uitslag slechts een magere afspiegeling van de werkelijke krachtsverhoudingen. De achtste overwinning op rij was een feit!
    Jammer was het dat aanvoerder Jordy de Visser bij een stevig duel tegen een ongelukkige gele kaart opliep en daardoor de komende wedstrijd tegen concurrent LSVV moet missen.
    Opstellingen:
    Purmersteijn: Tim Elmers (d), Aram Bakr, Mo N’Koubi, Jordy de Visser, Nick Maijenburg, Ruben Adney, Ryan Brown, Bas Vellema, Daniël Schermer, Dick Bos, Nick Koopmann.
    Wisselspelers: Roy van Boesschoten (d), Jamèl Magnée, Colin Coenderman, Mitchel Bormann.

FC Den Helder: Maarten Kistenmacher (d), Berbard Boom, Ivar Waard, Dennis de Wit, Bruce Slort, Hairiks Jansen, Jermain Bregita, Patrick Verhoef, Jeffrtey v/d Poel, Roy Huisman, Kenny Gerssen.
    Wisselspelers: Fatigui Camara, Marvin La Croes, Janie van Veen, Nevin Provily, Jelmer Philip.

Scheidsrechter: de heer Johan Jensch uit Almere.
    Assistent-scheidsrechter FC Den Helder: Hans Wassenaar
    Assistent-scheidsrechter Purmersteijn: Rocco Bogers