Scheidsrechter

Sio, H.P.

Accommodatie

Onbekend

Purmersteijn kreeg LSVV op bezoek, een gevaarlijke concurrent op de ranglijst met vijf punten minder maar heeft nog een inhaalwedstrijd tegoed tegen SEW. Purmersteijn leed dit seizoen een 2-1 nederlaag in Scharwoude en dat betekende de eerste nederlaag van het seizoen. Een ploeg met een geweldige fysieke kracht en een met trainer, Jan Kramer aan het roer die al acht seizoenen op rij succesvol is en LSVV van de vierde naar de tweede klasse bracht. Verder staat als centrale verdediger de 42-jarige Peter Wijker in de ploeg die een geweldige carrière in het betaalde voetbal heeft gehad. Speelde in het betaalde voetbal 430 wedstrijden als centrale verdediger. In het seizoen 1993/1994 begon hij als 22-jarige bij AZ en speelde in zijn nadagen voor FC Volendam waarna hij halverwege het seizoen 2007/2008 zijn carrière beëindigde en daarna nog enige tijd optrad als manager voetbalzaken voor FC Volendam.
    Trainer Martin van Ophuizen had twee mutaties ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen Den Helder. De betrouwbare centrale verdediger en tevens aanvoerder Jordy de Visser moest een wedstrijdschorsing uitzitten en werd vervangen door Jamèl Magnée, verder kreeg aanvaller Joost Lieder op de linkerflank de voorkeur boven Nick Koopman.

Direct vanaf het beginsignaal van scheidsrechter H.P. Sio uit Maarssen zette LSVV Purmersteijn onder druk maar na vijf minuten waren de rollen omgedraaid en was Purmersteijn het meest in balbezit en bleek ook over een technische betere ploeg te beschikken. Het eerste echte gevaar dat Purmersteijn stichtte was in de 15e minuut. Een vrije trap van Ruben Adney van links draaide het strafschopgebied binnen en vloog voor het doel langs. In de 26e minuut werd een schitterende vrije trap van Nick Maijenburg door doelman Stef Kunst uit zijn doel geranseld ten koste van een hoekschop. Ook in de 32e minuut haalde op rechts Ryan Brown vernietigend uit maar ook nu bleek de doelman over een geweldige reflex te beschikken. Hoewel Purmersteijn in de eerste helft weinig openingen wist te creëren in de stugge LSVV-verdediging was het meeste balbezit en de mogelijkheden om te scoren voor Purmersteijn. Doelman Tim Elmers kreeg op een paar terugspeelballen na niets te doen waardoor de rust met een 0-0 stand inging. Na de hervatting leek Purmersteijn al snel een 1-0 voorsprong te komen maar de kogel van Joost Lieder werd stijlvol door keeper Kunst uit de verste hoek geranseld. In de 49e minuut ontstond er in het Purmersteijn-strafschopgebied een scrimmage waarbij de gasten mogelijkheden kregen om de score te openen maar met kunst- en vliegwerk werd de bal uiteindelijk weggewerkt. In de 58e minuut scheerde een schot van Dick Bos via een verdediger over de lat. In de 65e minuut moest Dick Bos zich laten vervangen door Colin Coenderman. In de 66e minuut kopte Nick Maijenburg uit een hoekschop van Ruben Adney rakelings naast. Purmersteijn bleef aandringen. Nauwelijks een paar minuten later kreeg Jamèl Magnée na een afgeslagen aanval de bal voor zijn linkervoet en haalde oerhard uit maar ook nu toonde doelman Kunst zijn niet geringe klasse. In de 82e minuut kwam op de linkerflank Nick Koopmann in de ploeg voor Joost Lieder. In de 87e minuut belandde een hoekschop van Colin Coenderman bij Ruben Adney, de kleinste man in het strafschopgebied die bijzonder fraai inkopte maar ook nu weer haalde de sluitpost met een katachtige sprong de bal via uit de kruising en verdween de bal via de paal in het veld. In de slotfase daalden vele hoekschoppen neer in het LSVV-doelgebied en onder het motto ‘eerste vrouw en kinderen’ hield de LSVV-vesting onder leiding van de ervaren Peter Wijker met het nodige geluk stand en verlangde LSVV naar het eindsignaal. Doelman Stef Kunst die zonder meer het predicaat “Man of the Match” verdiende moest in blessuretijd in de 93e minuut van de wedstrijd toch nog capituleren.
    Vanaf de linkerkant pompte Colin Coenderman, die goed inviel, de bal het strafschopgebied in en met een acrobatische omhaal van Daniël Schermer belandde de bal bij Ruben Adney die Purmersteijn naar de overwinning schoot. Een overwinning waar niets op af te dingen viel. In tegenstelling tot zijn collega aan de andere kant kreeg doelman Tim Elmers ook in de tweede nauwelijks werk te verrichten hetgeen ook te danken was aan de verdedigers onder leiding van Mo M’Koubi die achterin foutloos acteerden. Het betekende de 9e overwinning op rij!

Met nog 10 wedstrijden voor de boeg heeft Purmersteijn een riante voorsprong genomen op Vitesse’22 en LSVV. Ook gaat Purmersteijn aan kop in de stand om de 2e periode. Met nog een wedstrijd voor de boeg gaat Purmersteijn deze periode zonder meer opeisen en is daardoor verzekerd van de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse.

Opstellingen:
    Purmersteijn: Tim Elmers (d), Aram Bakr, Jamèl Magnée, Mo N’Koubi, Nick Maijenburg, Ruben Adney, Bas Vellema, Dick Bos, Ryan Brown, Daniël Schermer en Joost Lieder.
    Wisselspelers: Roy van Boesschoten (d), Colin Coenderman, Nick Koopman, Mitchel Bormann.

LSVV: Stef Kunst (d), Mail van den Iseger, Peter Wijker, Jan Biersteker, Gert Jan Molenaar, Jacco Paauw, Toine Merk, Risto Frank van Lieshout, Ganny Konijn, Kevin van Cleef, Bas Kansen.
    Wisselspelers: Jeffrey Kaag, Tim Bruin, Bunyamin Bahar.

Scheidsrechter: De heer H.P. Sio uit Maarssen
    Assistent-scheidsrechter Purmersteijn: Frans van Boesschoten
    Assistent-scheidsrechter LSVV: Bart van Duin