ZILVERMEEUWEN – PURMERSTEIJN 1 – 0 ( 0 – 0 )

89'

Mannen zondag, 1, 2e klasse A

16 februari 2014 14:00

Blank, L.C.

Na 9 overwinningen op rij moest Purmersteijn het opnemen tegen Zilvermeeuwen die op 29 september 2013 Purmersteijn in de eindfase een ongelukkige, onverdiende 0-1 nederlaag toebracht. In het fraaie programmablaadje van de gastheer werd vermeld dat de Meeuwen de wedstrijd met veel vertrouwen tegemoet konden zien daar een van de “Cruyffiaanse” uitspraken in het voordeel van de gastheer kon uitpakken.” Na een reeks van overwinningen komt het oplopen van een nederlaag steeds dichterbij”. Trainer Martin van Ophuizen miste Dick Bos vanwege een wedstrijdschorsing en voor hem kwam Colin Coenderman in het veld. Voor de rest had Martin van Ophuizen zijn beoogde opstelling.

Direct na het beginsignaal van scheidsrechter L.C. Blank uit Wieringerwaard was het duidelijk dat trainer Miel Mans zijn fysiek sterke ploeg flink op scherp had gezet en het Purmersteijn niet gemakkelijk maakte. De thuisclub speelde erg compact en had in de verdediging de geroutineerde aanvoerder Tristan van Oosterbrugge staan die alles goed controleerde en achterin overheerste. Aan beide kanten deden zich weinig scoringsmogelijkheden voor. In de 21e minuut kreeg na een lange solo Alpha Kashama een kans maar door een sliding van een verdediger werd het gevaar ternauwernood ongedaan gemaakt. In de 40e minuut werd een indraaiende vrije trap van Nick Maijenburg door doelman Eric Veen fraai ten koste van een hoekschop uit de kruising gehaald. In de 42e minuut leek Purmersteijn op een 0-1 voorsprong te komen. Daniël Schermer kreeg een bal ter hoogte van de achterlijn en stond volgens velen buitenspel. De arbiter liet echter doorspelen en Daniél Schermer trok de bal terug naar Joost Lieder die de bal door een wirwar van spelers in de touwen joeg. De hevig vlaggende assistent-scheidsrechter van Zilvermeeuwen Dirk Smit werd geconsulteerd door scheidsrechter Blank die na rijp beraad het doelpunt alsnog afkeurde. Op slag van rust verdween een inzet van Joost Lieder via een verdediger rakelings langs de verkeerde kant van de staander. Martin van Ophuizen die niet tevreden was over het spel van zijn team bracht na de hervatting Nick Koopmann en Jamèl Magnée in het veld voor Ryan Brown en Ruben Adney. Ook in de tweede helft kon Purmersteijn niet echt domineren en had het moeilijk tegen Zilvermeeuwen die achterin weinig tot niets weggaf. In de 60e kreeg Joost Lieder op korte afstand van de keeper een kans maar zijn kopbal verdween in handen van de doelman. Het bleef voor Purmersteijn moeilijk openingen te maken in de Zaanse verdediging en het gemis van de creatieve Dick Bos was groot. In de 72e minuut was het wederom een kanonskogel van Nick Maijenburg die schitterend werd verwerkt door doelman Eric Veen. Aan de andere kant reageerde Tim Elmers geweldig op een afstandsschot van Mitchell Kleiman. In de 86e minuut werd een hoge bal door Tim Elmers, die over de hele wedstrijd weinig te doen, niet goed weggewerkt waarna een inzet door Bas Vellema met de hand van de lijn werd gehaald. Scheidsrechter wees resoluut naar de witte stip en Bas Vellema moest met rood naar de kant. De strafschop werd door Mitchell Kleiman onberispelijk ingeschoten, 1-0. In de eindfase gooide Purmersteijn alles op de aanval en in de laatste minuut kreeg Daniël Schermer nog een unieke kans om Purmersteijn langszij te brengen. Daniël Schermer werd de diepte ingestuurd en verscheen vogelvrij voor doelman Eric Veen die zijn inzet van dichtbij wist te keren. Direct hierna floot scheidsrechter Blank voor het einde.

Bij Purmersteijn was de teleurstelling groot. Purmersteijn had in een slechte wedstrijd niet gebracht wat gebruikelijk was, een overwicht en meer balbezit tegen een tegenstander die vocht als leeuwen en veelal de afvallende bal bemachtigde. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven maar Zilvermeeuwen was de gelukkigste ploeg en zo kwam er een eind aan een mooie serie overwinningen!

Daar LSVV thuis met 1-2 onderuit ging tegen Hellas Sport pakte Purmersteijn toch de 2e periodetitel en is verzekerd van de nacompetitie. Vitesse’22 versloeg FC Den Helder met 4-1 en sloop daardoor dichterbij en volgt op twee punten achterstand.

Opstellingen:

Zilvermeeuwen: Eric Veen (d), Danny Rijser, Tristan van Oostenbrugge, Mitchell Kleiman, Yousouf Zinga, Quincy Brondenstein,Alpha Kashama, Rick Dijkstra, Juary dos Santos, Erik Jahn en Alvin, Obovemu.
    Wisselspelers: Amine Aboutaleb, Emre Dündar, James Leuverman, Bart v/d Woude, F.S. Yalcin.

Purmersteijn: Tim Elmers (d), Aram Bakr, Mo N’Koubi, Jordy de Visser, Nick Maijenburg, Bas Velleman, Ruben Adney,Colin Coenderman, Ryan Brown, Daniël Schermer, Joost Lieder.

Wisselspelers: Roy van Boesschoten (d), Jamèl Magnée, Sergio Keizerweerd, Nick Koopmann, Mitchel Bormann.

Scheidsrechter: De heer L.C. Blank uit Wieringerwaard
    Assistent-scheidsrechter Zilvermeeuwen: Erwin Smit
    Assistent-scheidsrechter Purmersteijn: Danny Smit