Eerste gelijkspel zaterdag C1 tegen Buitenveldert C1 2-2

C-junioren zaterdag, C1, 2e divisie A

12 september 2015 12:30

Hemminga, F.

Purmersteijn C1 – Buitenveldert C1 2 – 2

De start van de competitie voor de zaterdag C1 was vorige week begonnen met een uitstekende overwinning in een uitwedstrijd op Argon. Afgelopen zaterdag mochten de mannen aantreden tegen een tegenstander die misschien wel gezien wordt als één van de sterkste in deze 2e Divisie A; Buitenveldert C1. Deze thuiswedstrijd kon meteen gezien worden als een soort van ijkpunt, was de overwinning op Argon een uitschieter of kunnen de mannen goed meekomen in deze poule? Als niet aanwezig reporter (soms moet je lastige keuzes maken als je ook nog een zoon hebt spelen in de A1) moet je afgaan op de verhalen van de wel aanwezige om tot een waarheidsgetrouw verslag te komen.
    De eerste helft moesten de mannen wennen aan de felheid van Buitenveldert en werd het spel hoofdzakelijk op onze helft afgespeeld. Tot echt grote kansen kwam het gelukkig niet en bleef de verdediging fier overeind. De tweede helft leverde voor de toeschouwers wel enige opwinding op omdat ook aan beide kanten twee keer gescoord werd maar ook omdat de dienstdoende scheidsrechter zijn stempel op de wedstrijd wilde zetten. Laten we hier maar niet te veel woorden aan vuil maken en hopen dat de KNVB zijn plicht doet en voor volgende week een betere leidsman aanwijst. De mannen scoorde dus twee keer waarbij ook twee keer een voorsprong genomen werd. Des te jammer was het dat Buitenveldert dit ongedaan maakte en de mannen de voorsprong niet vast konden houden. De 1 – 0 voorsprong kwam voort uit een snelle actie, nadat Luca een inworp op Daan had gedaan wist Daan (net als vorige week) Jarno aan te spelen voor het doel. Wederom wist Jarno het net achter de doelman te laten bollen. Het tweede doelpunt begon deze keer bij Jarno waarbij een solo werd onderbroken door een overtreding. De vrije trap kwam via de muur bij Quinten terecht die een prima voorzet gaf op Dimairon. Wederom werd de voorsprong genomen met nog 10 minuten te spelen 2 – 1. Zoals genoemd konden de mannen helaas deze voorsprong niet tot aan het eindsignaal vast houden.
    Conclusie na deze enerverende wedstrijd; uit twee wedstrijden werden 4 punten gehaald. Een mooi begin van de competitie dat niet iedereen had voorzien. Volgende week Volendam RKAV uit. Gezien de uitslagen van Volendam (1 punt uit 2 wedstrijden) liggen hier weer 3 punten op ons te wachten. Ik heb er vertrouwen in en ben dan weer aanwezig dus dan weer een verslag na eigen waarnemingen.