C-junioren zaterdag, C1, 2e divisie A

19 september 2015 12:00

Kamlag, P.R.

RKAV Volendam C1 - Purmersteijn C1. 1-1

Vorige week schreef ik dat er drie punten klaar lagen voor de mannen van de C1 zaterdag. Helaas, zoals de titel al aan aangeeft, een magere 1 punt werd slechts meegenomen naar Purmerend. Volendam trad aan met een selectie waarbij vele spelers een flinke lengte hadden en hiervan werd dan ook veelvuldig gebruik van maakte. Lange ballen op de grote spits waarbij het middenveld overgeslagen werd. Eigenlijk liet Volendam weinig goed voetbal zien, terwijl we over het algemeen het tegenovergestelde wel gewend zijn. De eerste helft liet een gemotiveerd Purmersteijn zien dat met verzorgd voetbal probeerde de voorsprong te verdienen. Met veel strijd, waardoor duels gewonnen werden, wisten de mannen Volendam vaak genoeg onder druk te zetten. Zeker na ongeveer 10 minuten waarin tot driemaal toe een corner genomen mocht worden. Alle drie de corners werden door Timo goed genomen en zorgde voor veel gevaar. Uit de laatste corner kwam de bal via de kluts voor de voeten van Dimairon die zich geen seconde bedacht en de bal achter de doelman schoot voor 0-1. Een verdiende voorsprong omdat Purmersteijn feller was en de duels gewonnen werden. Helaas werd de voorsprong niet verder uitgebreid, de nauwkeurigheid ontbrak of er werd te gehaast gehandeld. De ruststand werd dan ook slechts met een minimale voorsprong bereikt. Niets aan de hand gewoon op dezelfde manier de tweede helft vervolgen en het tweede doelpunt komt vanzelf............
    Toch niet, de rust hadden de mannen niet goed gedaan, terwijl Volendam waarschijnlijk een peptalk gekregen had. Hierdoor kwam Purmersteijn onderdruk te staan, de duels werden nu verloren en Volendam kreeg de kansen op de gelijkmaker. Gelukkig hield Dylan samen met de lat het doel schoon. Maar helaas Volendam werd geholpen door de scheidsrechter door middel van een toegekende dubieuze penalty. Deze vloog net onder de handen van Dylan in het doel 1-1. Onnodig kwam de gelijkmaker op de borden. In de tweede helft lieten de mannen de kaas van hun brood eten, geen inzet geen prestatie. Gelukkig is Volendam geen hoogvlieger is wist niet door te zetten. Toch kwamen de mannen plotseling weer beter in het spel en wisten ze nog wat kleine kansjes af te dwingen, helaas zonder resultaat. De eindstand was dus bereikt. Twee dure punten laten liggen.
    Wat is dat toch; gemakzucht als je voor staat? Waarom niet door zetten en de voorsprong uitbreiden? Hoe kan het dat na de gelijkmaker wel weer spirit in de ploeg komt? Waarom niet een hele wedstrijd? Het zal allemaal ongetwijfeld met de leeftijd te maken hebben, maar je zou het toch graag anders willen zien. Niet verder getreurd, volgende week nieuwe kansen tegen AFC'34, die één punt meer heeft. Hierin zullen jullie echt de gehele wedstrijd inzet en passie moeten laten zien want anders blijven we op 5 punten staan.