C-junioren zaterdag, C1, 2e divisie A

26 september 2015 12:30

Wijte, N.

Purmersteijn C1 – AFC ’34 C1          1 – 0

Na de midweekse oefenduel tegen de FC Volendam C1, die geflatteerd met 4 – 1 verloren werd, was vandaag de wedstrijd tegen deze Alkmaarse tegenstander die bekend staat als altijd lastig. AFC ’34 had bij aanvang van de wedstrijd al 1 punt meer bij elkaar gespeeld, dus om bovenin mee te blijven doen was winnen gewoon nodig…….

Werd in de vorige competitiewedstrijd helaas slechts één helft als team gestreden en met de volle 100 % inzet. Tijdens het oefenduel in het stadion van FC Volendam was al te zien dat de mannen het misschien wel eens zijn met de schrijver van de verslagen: Alleen met zijn allen en met een volledige inzet worden wedstrijden gewonnen.

Onder een geweldig lekker zonnetje en dito temperatuur werd iets na 12:30u (pasjes controle !!!!) afgetrapt. En ja de mannen hadden er zin in. AFC was de onderliggende partij en wisten maar zelden voor gevaar te zorgen voor het doel van Dylan. Purmersteijn voetbalde meeste tijd op de helft van AFC, echter hele grote kansen (op een levensgrote van Tyrese na) leverde dat niet op. Hierdoor bleef het spannend en eindigde de eerste helft in de stand waarin deze ook was begonnen 0 – 0.

De tweede helft spelend naar de kantine toe levert toch altijd iets meer sfeer op dan andersom. En ja eindelijk wisten de mannen dan ook hiervan te profiteren. Na een overtreding op Timo mocht Michau halverwege de AFC helft een vrije trap nemen. Over alles en (bijna) iedereen heen werd Jarno gevonden bij de tweede paal. Omdat de laatste verdediger van AFC plotseling toch onder de bal doorging kreeg Jarno de bal op zijn buik. Via zijn boven been gaf hij een perfecte voorzet op de vrij staande Enes. Met een snelle beweging tikte hij de bal achter de doelman voor de terechte voorsprong 1 – 0. Eindelijk was de ban gebroken op naar meer. Maar nee ondanks grote kansen voor Enes (mis trap) en Jarno (bal van de lijn) werden deze kansen niet omgezet in doelpunten. Ondanks het goede spel, de mannen bleven gelukkig aanvallen en kropen niet terug op eigen helft, bleef het bij deze nipte 1 – 0.

Conclusie na vier wedstrijd; een mooie tweede plaats met 8 punten. Als de mannen het kunnen opbrengen om een hele wedstrijd te strijden, ook tegen lager geclassificeerde elftallen, dan had dit aantal punten nog hoger kunnen zijn. Tevens nog een verzoek van alle toeschouwers, willen jullie alsjeblieft eerder scoren, dan kunnen wij rustiger van de wedstrijden genieten. Als jullie het zo spannend houden krijgt iemand misschien wel last van zijn