12-9-2015: Spannende aftrap van de competitie door Purmersteijn E1

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd gepland voor Purmersteijn E1 tegen het altijd lastige Zouaven E1.

Na een prachtige autorit door bijna heel West Friesland kwamen dan aan bij het complex van de Zouaven. We mochten spelen op het beroemde Frank en Ronald de Boer hoofdveld.
    De grasmat was in het begin de grootste tegenstander van de jongens want bal rolde niet lekker, waardoor het befaamde positiespel niet helemaal tot uiting kwam.

De eerste 20 minuten werd er goed gespeeld en waren er een paar kansjes. Uiteindelijk kwam de E1 verdiend op 0-1. De Zouaven lieten het er niet bij zitten en werden wat sterker waardoor de 1-1 viel. Vlak voor de rust kwamen de jongens helaas toch met 2-1 achter te staan.
    Na het fluitsignaal gingen ze naar de kleedkamer voor een vaatje limonade en kon er even worden gerust. Coach Ronnie kon deze tijd goed gebruiken om de jongens weer wat tips te geven, want er moest uit een ander vaatje getapt gaan worden de tweede helft.

De jongens hadden de tips goed begrepen en scoorden vrij snel de gelijkmaker en niet veel later kwamen ze weer op voorsprong. Na een mooie aanval dacht de E1 de 2-4 gescoord te hebben maar helaas werd deze afgekeurd om een reden die nog steeds niemand weet….

In plaats van 2-4 voor te staan, kwam de Zouaven goed terug en het eind van het liedje was dat de E1 met 5-3 achter kwam te staan. Met nog maar een paar minuten te spelen, deden de jongens waar ze eigenlijk heel erg goed in zijn: vechtlust tonen en niet opgeven, waardoor er meteen 5-4 gescoord werd en niet veel later zelfs op een schitterende wijze de 5-5.

Om het toch nog even goed af te ronden, gingen de mannen de laatste 3 minuten vol voor de winst en dat werd beloond. Na een splijtende pass werd er een overtreding gemaakt op een doorgebroken speler in het strafschopgebied, waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan naar de stip te wijzen.
    De inmiddels behoorlijk "nerveuze" supporters durfden niet te kijken, maar de strafschop werd zeer beheerst en koel in de hoek geschoten. 5-6 voor Purmersteijn!!

De jongens hielden het hoofd koel en speelden de wedstrijd goed uit. Deze wedstrijd toonde maar weer aan dat vechtlust altijd wordt beloond!!
    De eerste drie punten gingen mee naar Purmerend. Een goed begin van de competitie jongens!

Aanstaande zaterdag tegen Always Forward om 11 uur bij Purmersteijn.