32'
    38'

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 03

12 september 2015 8:45

In alle vroegte verzamelden zowel de F1 als de F2 bij tankstation Weidevenne om allebei om 8:45 de eerste competitiewedstrijd uit bij Always Forward te spelen. Vol vertrouwen gingen we op allemaal op weg naar Hoorn, want na een drietal gewonnen bekerwedstrijden met ruime uitslagen werd er wel wat verwacht van “onze” jongens.

Na een goede warming up en een aantal baloefeningen (waarbij de ouders van de mooie kantine genoten) trapten de jongens af.

Purmersteijn ging voortvarend van start en zette voortdurend druk op de tegenstander. Al snel kreeg Purmersteijn een corner waaruit een eigen doelpunt viel en de 0 veranderde in een 1.

Always Forward begon aan te zette en zocht onze verdediging op. Door een goede samenwerking achterin werd dit heel doelmatig en nuttig opgelost. Always Forward had bij onze verdedigers niet zoveel te halen vandaag. Wel volgde nog een afstandsschot van de tegenstander maar deze ging ver over.

Purmersteijn begon weer druk te zetten waardoor door mooi samenspel tussen de jongens snel nog 3 doelpunten werden gemaakt en daarmee de ruststand op 0-4.

Met deze stand werd in de rust met limonade gaven Danny en Jan de jongens nog wat meer aanwijzingen. Met deze tips in hun achterzak begonnen ze vol strijd aan de tweede helft.

Via een schitterende afstandsschot knalde Purmersteijn de vijfde binnen. Zowel verdedigend als aanvallend was het echt een mooi samenspel en een lust voor de neutrale toeschouwer. Als een team werd deze wedstrijd gespeeld en ook in de tweede helft kwam het aantal doelpunten uit op 4.

De eindstand was dan ook 0-8 dikverdiend voor dit nu al goed ingespeelde team.

We kunnen zeker zeggen dat de jongens een mooie wedstrijd hebben gespeeld en de ouders genoten hebben van hun spel. Volgende week staat RKAV Volendam F2 aan de poort van Purmersteijn op ons te wachten. Zij zijn al gewaarschuwd door de spelers van RKAV Volendam F5 (tegenstander in de beker) dat onze jongens aardig tegen een balletje kunnen trappen.