Scheidsrechter

Nico van Vugt

Accommodatie

Onbekend

Om 8 uur nog een flinke bui maar eenmaal 9 uur verzamelen bij Purmersteijn met een mooi zonnetje. Perfecte ingrediënten voor een mooie wedstrijd.

Vandaag stond het andere oranje F2 op het programma. Ook deze tegenstander heeft al drie punten in de tas, waardoor het gelijk een wedstrijd was om de bovenste plaatsen.

Vol vertrouwen werd er weer goed ingespeeld. Onze jongens hadden er wederom weer heel veel zin in.

Vanaf de aftrap begon Purmersteijn wat aarzelend, het leek wel of het de eerste minuten niet echt wilde lukken. Balletjes kwamen net niet lekker aan en de tegenstander zette goed druk.  Volendam begon aan een aanval maar de verdediging was goed opgesteld en speelde de bal terug op de keeper. Rustig werd het spel daarna weer opgebouwd.

Het lukte Purmersteijn niet goed om door de Volendamse sterke verdediging te komen. Maar door een mooie steekpass werd Tim vooruit gestuurd die na een eén op één duel met de keeper schitterend afronde.  Het eerste doelpunt werd met gejuich in het veld en de zijlijn ontvangen. De kop was eraf. Beide teams kregen nog een aantal kansen maar beide keepers hielden er veel tegen.

Volendam kwam wat meer in het spel en de gelijkmaker werd gevonden. Met een 1-1 stand gingen onze jongens de kleedkamer in. Wederom legden de coaches Danny en Jan de jongens nog wat meer aanwijzingen want waarom ging de bal af en toe zo hard over de zijlijn waardoor de bal verloren werd? Dit konden de mannen beter.

Vol goede moed stonden beide teams te vroeg op het veld. De scheidsrechter werd zelfs opgezocht waar om maar weer te kunnen beginnen. Maar ook de scheidsrechter heeft wel even behoefte aan de rust.

Vanaf het begin begon het te lopen en was de ene aanval en/of doelpunt nog mooier dan de ander. Zowel verdedigend als aanvallend was het echt een mooi samenspel en een lust voor de neutrale toeschouwer. Als een team werd deze wedstrijd gespeeld en ook in de tweede helft kwam het aantal doelpunten uit op 6.

De eindstand was dan ook 7-1 voor deze trein die niet te stoppen is.

We kunnen zeker zeggen dat de jongens een mooie wedstrijd hebben gespeeld en de ouders genoten hebben van hun spel. Volgende week niemand aan de poort van Purmersteijn, maar Purmersteijn gaat dan op weg naar het noordelijke Grootebroek waar we verder gaan met de rijdende trein de F1.