40'
    Yahir Gambier (scrimmage)

E-pupillen zaterdag, E2, 1e klasse 03

12 september 2015 10:00

Na 3 mooie bekerwedstrijden en de winst in de poule stond voor vandaag de eerste competitiewedstrijd op de agenda. De E2 van Purmersteijn moest op reis naar Monnickendam waar ze tegen de E1 speelde, op papier leek dit een zware tegenstander wat later ook bleek op het zware grasveld.

Om 10:00 uur werd er afgetrapt en de E2 wist Monnickendam E1 onmiddellijk onder druk te zetten. Via enkele snelle aanvallen over beide kanten bleek al snel dat de E2 het snel wilde afronden. Dit resulteerde in de 5de minuut al snel in de eerste goal van de vandaag jarige Jeffrey (GEFELICITEERD!) na een goeie inworp van Sherano. Na de eerste 10-15 minuten die voor Purmersteijn waren werd duidelijk dat Monnickendam het er niet bij liet zitten. Met nog veel goed keeperswerk en wat geluk bij Monnickendam leek het wedstrijdbeeld te kantelen. Monnickendam ging meer druk zetten en Purmersteijn kwam er langzaam niet meer makkelijk uit.

Na diverse corners voor Monnickendam en veel slordig, of meer gejaagd spel ontstond er steeds meer druk op het doel van Jamie waarbij de rust in het team soms even ver te zoeken was. Veel ballen kwamen terecht bij de verkeerde kleur en werd Monnickendam ook sterker gemaakt door Purmersteijn.

In de laatste seconde van de eerste helft werden de problemen voor Purmersteijn E2 helaas nog iets groter. Door een foutje achterin kwam Monnickendam in de 25ste minuut, op een zeer ongelukkig moment, langszij. Na de aftrap kon bijna direct de kleedkamers opgezocht worden en was er werk voor de trainers te verzetten.

De tweede helft liet een vergelijkbaar wedstrijdbeeld zien, erg fysiek spel met diverse blessures aan beide kanten, veel onnodig verkeerde passes en een Monnickendam wat vol voor de winst ging. Purmersteijn ging meer de lange bal spelen op zoek naar een goal die lucht kon geven want verliezen was echt niet nodig. Met enkele ballen op de lat en de paal was Purmersteijn dichter bij een goal dan Monnickendam geweest.

In de 40ste minuut viel dan gelukkig de bevrijdend goal voor Purmersteijn. De, gehele wedstrijd zeer goed spelende keeper van Monnickendam liet de bal los en na een scrimmage werd het dan toch 1-2 voor Purmersteijn via Yahir (Net jarig geweest, alsnog GEFELICITEERD!). Hierna werd het vooral een fysieke pot waarbij Purmersteijn de wedstrijd professioneel uit wist te spelen.

De 1-2 overwinning is met name binnen gesleept op basis van wilskracht, fysieke inzet en kracht. Via het aloude concept: “Als het niet mooi kan/lukt, dan maar niet” waarvoor zeer zeker complimenten gemaakt moeten worden. Echte kampioenen slepen een wat mindere wedstrijd op andere manieren binnen en dat deden jullie vandaag!

Volgende week thuis tegen Wherevogels E2 moet het maar weer mooi als het lukt en het liefst vaker naar de dezelfde kleur spelen :-)