... (schot)

E-pupillen zaterdag, E2, 1e klasse 03

19 september 2015 9:45

Stephan Hendriks

Vandaag stond er een echt derby tegen Wherevogels E2 op het programma en derby's zijn altijd bijzondere potjes. Spelers die elkaar van school kennen, uit de straat of in het verleden zelfs samen speelden. Na een flinke regenbui brak voor de wedstrijd de lucht open en konden we in een heerlijk zonnetje de wedstrijd beginnen.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was met name voor Purmersteijn. We hadden veel balbezit en er werd aardig vooruit gespeeld. Met af en toe mooie aanvallen over links en rechts. Waar Sherano en Julian het vooral aan de rechterzijde voor elkaar hadden werd er op de linker flank voor flink veel aanvallende acties gezorgd door Yahir en Jeffrey. Op het middenveld stonden Dano en Ryan goed hun mannetje met verdedigend werk en af en toe een messcherpe steekpass. Diverse keren hing een doelpunt in de lucht maar in de afronding zat het soms een beetje tegen.

In de 14de minuut was het dan eindelijk raak. Jamie speelde de lange bal en Ryan kopte deze direct door op Jeffrey die aan zijn rush vanaf de middenlijn kon beginnen. Twee spelers van Wherevogels werden gepasseerd en de 1-0 was een feit.

Wherevogels deed sterk mee maar liep vaak tegen de verdedigers van Purmersteijn op. Brandon, Sherano en Thijs stonden goed hun mannetje met af en toe een tikkie terug op Jamie.

Een paar minuten na de 1-0 kreeg Purmersteijn een corner welke perfect genomen werd door Sherano, Gudelj kan er nog wat van leren! De bal kwam keurig op maat achterin bij Ryan die zich geen moment bedacht en direct voor de 2-0 tekende. Hierna begon de derby pas echt en begon de wedstrijd langzaam een fysieke strijd te worden. De spelers van Purmersteijn waren soms ongrijpbaar en kregen soms flinke (na)trappen voor hun kiezen. De scheidsrechter had zijn handen vol en de begeleiders van de beiden elftallen ook.

Vlak voor rust kreeg Wherevogels nog een grote kans doordat over de linkerkant een speler ontsnapte en oog in oog met Jamie kwam maar die bleef rustig staan en kon de hoge bal keurig vangen.

Aan het begin van de tweede helft werd helaas direct de aansluitingstreffer (28’ 2-1) gescoord  door Wherevogels wat het derbyvuurtje verder deed opstoken. De laatste 20 minuten van de wedstrijd werd er vooral veel gestreden op (soms zelfs over) het randje van wat eigenlijk toelaatbaar was maar gelukkig kwam de overwinning zelden echt in gevaar.

Als de redactie zich ermee mag bemoeien, probeer meer samen te spelen en eerder over te spelen. Kijk om je heen, het spelletje wordt dan zoveel makkelijker, je wordt minder moe en het allermooiste: het scheelt jullie enorm veel schoppen en (na)trappen.

Een spannend potje was het zeker en een derby tegen Wherevogels is in de pocket! Volgende week uit naar Marken E1 en waarschijnlijk een “different cook”.