WV-HEDW O12 - Purmersteijn O12 1-3 (0-2)

1 - 3

Purmersteijn JO12-1

Onder 12 zaterdag, O12-1, Onder 12 02

12 september 2015 9:00

In deze vroege ochtend, bijna zo vroeg als we naar ons werk gaan, verzamelen bij Purmersteijn (zie foto hieronder), voor de vroege wedstrijd tegen Wilhelmina Vooruit - Hortus Eendracht Doet Winnen.... Tja... We noemen het maar WV-HEDW.

De eerste helft startte we WV-HEDW met volle druk op ons middenveld. Soms merken we dat we te lang erover doen om tot de oplossing 'van het balletje laten vallen' komen, ook is de passing af en toe zeer matig waardoor we te veel ballen moeten corrigeren.

Veelal wordt er vooruit gevoetbald en verzuimen we de gemakkelijke oplossing te zoeken. Al snel lijkt O12 de wedstrijd onder controle te krijgen. Balletjes worden wat gemakkelijk teruggelegd en al snel ontstaan er enkele openingen hierdoor. De snelheid van de aanvallers doet wonderen. Nu weet ik even niet of het de 1-0 of 2-0 waarbij er weer een volle penalty buiten het strafschopgebied wordt gelegd door een scheidsrechter, gelukkig wordt de vrije trap onhoudbaar ingekopt door Levi. Gerechtigheid!

Aanvalletjes wisselen zich, maar Purmersteijn houdt het initiatief in het spel. Met een verdiende 2-0 gaan we de rust in.

De trainers van de tegenpartij waren weinig te spreken over het spel van WV-HEDW. En wat ik al aangaf, deze mannen gaan nog meer druk voetballen. Hier moet je gebruik van maken door zuiver en op snelheid de bal te verplaatsen, laat WV-HEDW maar rennen, dat doen ze 10 minuten en dan is het klaas.
    De tweede helft liepen we dan ook helaas tegen de 2-1 aan. Dus... Nog meer pressie op de bal door WVHEDW. De scheids laat op een gegeven moment vol buitenspel doorspelen, jammer want onze vlagger wordt hierdoor buitenspel gezet..... Gelukkig haalt Vigo de bal van de lijn af en lopen we niet tegen een onterechte 2-2 aan.

Gelukkig valt voor de de onladende 3-1 waardoor de buit veilig is, WV-HEDW is niet meer bij machte om de bal af te jagen en de laatste 10 minuten zetten we veel pressie op de tegenstander, helaas volgen daar geen doelpunten meer uit!

De foto's worden verzorgd door Erwin, dank hiervoor, deze zorgen altijd voor een extra dimensie aan de verslagen.

Dan nog wel een vraag, op dit moment vlaggen veel dezelfde ouders, namelijk Rob, Patrick, ook de vader van Deninihio heeft al gevlagd. Toch wil ik graag hier een toerbeurt van maken, zowel Rob als Patrick kunnen niet elke wedstrijd vlaggen, ook vind ik het 'erbij' horen, ook al heb je moeite met de spelregels. Joeri en ik doen de begeleiding dus wij zijn ook niet in staat om dit te doen, mocht je nu moeite hebben met de spelregels, overleg even met Rob, Patrick of de vader van Deninihio, zij staan je graag te woord. Samen maken we dit voetbal, de jongens in het veld en de ouders als vlaggenist, wij als begeleiders en iedereen als trotse ouder. Dus dit hoort er ook bij!

Ben je aan de beurt en zie je het niet zitten, regel dan even een andere ouder (eventueel omkopen met een bakkie koffie om jouw beurt over te nemen).