Datum

26 september 2015 10:00

Accommodatie

Onbekend

Deze week stond de uitwedstrijd tegen Marken E1 op de agenda. Op papier een sterke tegenstander en ook deze wedstrijd had weer alles, spanning, flitsende aanvallen, goals, en vechtlust.

Midweeks hebben de mannen van de E2 nog een mooi oefenduel gespeeld tegen Always Forward E2 waar we even stil bij moeten staan. De mannen speelden voor het eerst 9x9 en het team was aangevuld met Axel en Damian. Er werd een zeer mooie overwinning geboekt met 7-4 en konden we allemaal terug kijken op een zeer geslaagd oefenduel.

Nu terug naar de wedstrijd van vandaag, er mag gerust gezegd worden dat Purmersteijn duidelijk de bovenliggende partij was, zeker in de eerste 15 minuten van de eerste helft. Jeffrey en Yahir maakte het de verdedigers van Marken er lastig. In de 10’ minuut uitbraak van Jeffrey richting het doel van Marken om 1:1 met te keeper te scoren, maar hij werd keihard neergehaald van achteren maar helaas nog geen (rode) kaarten bij de E’tjes. Waar je een penalty zou verwachten, werd er op rand strafschopgebied een vrije trap gegeven die helaas geen doel trof.

In de 13’ minuut was het gelukkig raak, Jeffrey liep de bal over de achterlijn op aangeven van Ryan, 0-1. Helaas kwam Marken direct sterk terug en wist in de 15’ direct de stand gelijk te trekken tot 1-1. Hierna kantelde de wedstrijd een beetje in het voordeel van Marken en kwam er meer druk op de verdediging te staan. Maar gelukkig stond de verdediging goed na de 1-1. Brandon, Thijs, Dano en Sherano wisten keer op keer de bal weg te werken en zelfs diverse keren Jeffrey, Ryan, Yahir en Julian te lanceren richten het doel van Marken. Ondanks veel druk capituleerde de verdediging van Marken niet.

De eerste helft eindige met circa 4-5 hoekschoppen voor Marken achter elkaar tot diep, diep heel diep in blessuretijd, 3-4 minuten werden bijgeteld voor 0 blessures? Okay, Gelukkig kwam het uiteindelijk goed, we gingen met 1-1 de rust in.

De tweede helft begon met een zelfde beeld als de eerste helft, veel druk van Purmersteijn, veel grote kansen, hele grote kansen. Uiteindelijk wist, tot grote opluchting van de reeds fanatieke aanhang, Jeffrey in de 35ste minuut de 1-2 te maken en kwam er wat lucht.

Na de aftrap bleef er enorm veel druk van Purmersteijn en kwam Marken er alleen nog via de counter uit. In de 38ste minuut dacht vriend en “vijand” dat de wedstrijd gespeeld was, de 1-3 werd binnen geschoten. Terwijl spelers en supporters van Purmersteijn juichte en Marken treurde bleek de scheidsrechter het doelpunt niet gezien te hebben, of misschien even omgekeken te hebben? Tja,

Bij deze gebeurtenis ging het langzaam mis. Er werd niet meer gescoord door Purmersteijn en de oude wetten gingen direct op, als je hem zelf niet maakt dan doet je tegenstander het wel. In de 43ste minuut viel de 2-2 via een goeie counter en in de 48ste minuut werd het nog erger, de 3-2 viel ook weer via een counter. Aan de toon van het verslag zullen jullie begrijpen dat er gezien het spelbeeld geen extra tijd werd bijgetrokken, er werd exact op tijd afgefloten en hadden de boys volledig onterecht verloren met 2-3.

Ondanks alles hebben jullie goed gestreden, hard gewerkt en te weinig gekregen. Ook hebben jullie vandaag geleerd dat de wereld niet altijd alleen maar eerlijk is. De supporters langs de kant wisten dit al waardoor de gemoederen hoog, zelfs wel té hoog, opliepen.

Het advies van het vorige verslag blijft staan alleen nu wat dikker gedrukt:

“Als de redactie zich ermee mag bemoeien, probeer meer samen te spelen en eerder over te spelen. Kijk om je heen, het spelletje wordt dan zoveel makkelijker, je wordt minder moe en het allermooiste: het scheelt jullie enorm veel schoppen en (na)trappen.”

Snel vergeten en voorbereiden op de volgende wedstrijd. Volgende week uit naar Volendam, dan heb je alle bovenstaande lessen hard nodig.