1 - 6

Purmersteijn JO11-2

E-pupillen, E2, Groep 2 05

29 augustus 2015

Vandaag stond de tweede bekerwedstrijd van de E2 tegen De Rijp E2 op het programma na een mooie eerdere 6-3 overwinning op Beemster E1 in de eerste wedstrijd. Bij deze wedstrijd gingen we ondanks enorme druk op het doel van Beemster toch met een onverdiende 2-3 achterstand de rust in.
    Tijdens de rust moesten weer even de neuzen dezelfde kant op en dat was duidelijk gelukt waardoor de punten alsnog terecht door Purmersteijn E2 werden binnen gehaald.

Er werd verzameld om 8:30 uur en met een compleet elftal kon er afgetrapt worden om 9:30. In de basis stonden Jamie (K), Sherano, Brandon, Yahir, Dano, Julian en Jeffrey. Langs lijn begonnen Thijs en Ryan in de wissel.

De wedstrijd begon met hetzelfde beeld als de wedstrijd tegen Beemster E1, enorm veel druk van Purmersteijn E2 op het doel van De Rijp E2. De ene actie was nog mooier dan de andere met veel gejuich van de vele supporters, maar een goal bleef lang uit. Al snel gaan er oude voetbalwetten door je hoopt zoals: “als je hem zelf niet maakt valt hij aan de andere kant”. Gelukkig bleek deze oude voetbalwet vandaag niet op te gaan. Door zeer goed verdedigend werk van Sherano, Thijs, Brandon en Yahir had Jamie het de eerste helft redelijk eenvoudig op doel. In de 14de minuut viel dan het eerste doelpunt (0-1) van Julian, hard in het dak na een assist van Dano. Na de eerste goal ging het razend snel. In de 16de minuut (0-2) ronde Jeffrey mooi af in de korte hoek na een steekpass van Ryan en Julian kon in de 17de minuut (0-3) gemakkelijk afronden na een fraaie solo van Jeffrey die keurig voor gaf. Jeffrey maakte er in de 18de minuut nog snel 0-4 van waarna de ruststand in de 23ste minuut werd veiliggesteld op 0-5. Brandon ronde hierbij netjes af na een assist van Julian. Purmersteijn E2 kon met een royale ruststand van 0-5 de kleedkamers opzoeken om van een welverdiend bekertje limonade te genieten.

Na rust gebeurde er iets vreemds, na enige verschuivingen in het veld was de welbekende schwung verdwenen. De jongens leken met 0-5 in de zak alles gegeven te hebben in de eerste helft en De Rijp E2 kwam uit de kleedkamers alsof de eerste helft niet gespeeld was. Er kwam opeens druk op het doel van Jamie, De Rijp ging voornamelijk de lange balspelen waarbij er veel van de Purmersteijn verdedigers verwacht werd. De bedoeling was om uit te lopen en de 0 te houden maar in de 41ste minst viel toch de 1-5. Een lange bal viel over de verdedigers, Jamie had in de eerste instantie nog wel een antwoord maar de bal werd toch meegenomen en afgemaakt. Veel gebeurde er niet meer, met nog een vrije trap en een bal op de paal voor De Rijp E2 liep de tijd door waarbij Yahir in de 45ste minuut de eindstand van 1-6 op het bord had gezet.

Jongens, jullie komen er wel! Probeer jezelf te belonen tijdens de vele goeie aanvallen en pressievoetbal in het eerste kwartier, voer je taken goed uit, blijf geconcentreerd gedurende de wedstrijd bij het afronden, doseer je energie en vergeet vooral niet dat er een tweede helft is!

Bovenal, vergeet niet te lachen en te juichen als je met 6-1 hebt gewonnen, ook als de tweede helft helemaal niet goed was! :-)

Redactie
    Purmersteijn E2

========= Wedstrijd statistieken =========
    14’ 0-1 Julian assist Dano
    16’ 0-2 Jeffrey assist Ryan
    17’ 0-3 Julian assist Jeffrey
    18’ 0-4 Jeffrey
    23’ 0-5 Brandon assist Julian
    41’ 1-5 De Rijp E2