Scheidsrechter

Stephan Hendriks

Accommodatie

Onbekend

Vandaag alweer de laatste wedstrijd in de poulefase van de beker. Bij winst verzekeren de dapp’re strijders zich van de volgende ronde. De eerste twee wedstrijden met ruime cijfers gewonnen dus de verwachtingen waren hoog.

Na een erg natte week met afgelastte trainingen was het erg druilerig bij de aftrap maar dat kon de pret zeker niet drukken. Om exact 9:45 uur werd er afgetrapt met de hoop dat er wat geleerd was uit de eerdere wedstrijden.

Binnen 5 minuten was het al raak en bleek de eerste les geleerd, er werd zeer efficiënt met de kansen omgesprongen. Jeffrey maakte de 1-0 op aangeven van Sherano. Hierna ging het weer erg hard. De ene goal was nog mooier dan de andere en soms leek het even of de E2 op stage was geweest waar tikkie-takka voetbal is uitgevonden. Ryan maakte in de 7de minuut de 2-0 uit een voorzet van Dano, Sherano maakte 3-0 uit een corner in de 13de minuut. Na 15 minuten stond er al 4-0 op het bord via Yahir en dit deed hij in de 19de minuut nog eens via een zeer fraai schot uit een onmogelijke hoek hard in het dak van het doel, 5-0. In de 24ste minuut maakte Ryan nog de 6-0.

Tijdens de eerste helft deed Jamie goed mee op doel, goed mee voetballen, zakelijk een aanval eruit halen, snel opbouwen via Julian rechts en coachen achterin. Achterin zat het weer pot en potdicht met Thijs en Brandon, geen vuiltje aan de lucht!  De laatste minuut van de eerste helft was toch voor Meervogels, via een corner viel de bal over Jamie heen bij de tweede paal en vloog de bal erin via een eigen doelpunt.

De tweede helft begon voortvarend met een heerlijk zonnetje! In de 30ste minuut was het raak en maakte Sherano de 7-1. Snel erna volgende wat mij betreft het doelpunt van de wedstrijd. Via een fraaie aanval in de 31ste minuut, met Brandon over rechts, kreeg Sherano de bal voor zijn voeten en plaatste de bal over 25 meter exact op het voorhoofd van Jeffrey, 8-1. Om het verslag niet al te lang te maken:

33’ 9-1 via Jeffrey.
    39’ 10-1 Ryan vanuit een corner.
    43’ 11-1 Yahir via Brandon.
    45’ 12-1 Jeffrey nog eens met zijn hoofd.
    50’ 12-2 Tegen goal voor Meervogels.
    50’ 13-2 Brandon.

Het was een mooie wedstrijd en alle ingrediënten zaten erin. Iedereen kon zich van zijn beste kant laten zien en dat deden de strijders ook! Er waren een hoop verbeteringen tov de vorige wedstrijd, energie werd goed gedoseerd en het allerbelangrijkste, er was veel plezier!

Een kritische noot? Concentratie, niet verslappen, dat kan vanaf de volgende ronde de kop kosten. Maar ach ik keek deze week naar Nederland - Ijsland en het grote Oranje kan nog een hoop leren van jullie!