Volendam (RKAV) E3 - Purmersteijn E2 0-3

0 - 3

Purmersteijn JO11-2

E-pupillen zaterdag, E2, 1e klasse 03

3 oktober 2015 8:45

Het was een roerige week waarbij de vorige wedstrijd van de E2 nog lang na bleef sudderen op diverse vlakken. De jongens hebben de afgelopen week hard getraind op opbouwen vanuit achteruit en vooral afronden op doel zodat de volgende tegenstanders hopelijk minder kansen krijgen.

Vandaag werden we al om 8:45 verwacht bij de aftrap in Volendam dus elke speler moest vroeg uit de veren om het verzamelpunt om 7:45 uur te halen. Voor de warming-up werd in de kleedkamer de strategie doorgenomen en werd er ook voor het eerst dit seizoen een aanvoerder gekozen. Deze wedstrijd werd Ryan gekozen om deze belangrijke rol te vervullen. Tot op het bot gemotiveerd werd er begonnen aan de warming-up want er was een zeer onterecht verlies van de week ervoor recht te zetten.

De eerste helft zagen we vooral 2 teams die enorm aan elkaar gewaagd waren. Purmersteijn probeerde Volendam onder druk te zetten wat redelijk goed ging maar enorm grote kansen werden er niet gecreëerd. Enkele ballen vlogen over of naast maar troffen helaas geen doel. Ook Volendam kwam er af en toe dreigend uit maar achterin werd het nooit echt heel gevaarlijk door zeer goed verdedigend werk.

Op slag van rust was er nog een dubieus moment waarbij Thijs goed verdedigde en de bal probeerde weg te werken. Hieruit ontstond een botsing waarbij de thuisclub dacht aan een vrije trap. De scheidsrechter gaf uitstekend voordeel en Jamie moest nog even aan het werk maar dook de bal keurig uit de kruising. Na de corner die hieruit volgende was het direct rust bij een 0-0 stand. Het enige smetje op de eerste helft was de enkelblessure van Thijs die later in de tweede helft echt niet verder kon.

Wat er in de rust gebeurd is weten wij niet, het grote geheim van de trainers denken wij, maar de jongens begonnen zeer wakker aan de tweede helft. Vanaf de aftrap hadden de jongens vleugels en werd er soms prachtig opgebouwd en gecombineerd.

In de 27ste minuut was het meteen raak. Na een achter bal bedacht Jamie zich geen moment en gaf de lange bal op Jeffrey die gelijk door liep naar het doel van Volendam en keurig in schoot, 0-1. Snel hierna viel in de 30ste minuut al de 0-2. Bij deze aanval was goed te zien dat de opbouwtrainingen waren geslaagde. Jamie rolde de bal naar Ryan, gaf een prachtige steekpass met de juiste snelheid richting Yahir die op zijn beurt de assist gaf op Jeffrey.

Volendam gaf niet op en kwam er nog een paar keer dreigend uit waarbij Brandon en Sherano enkele gaten moesten dichtlopen waardoor enkele aanvallen keurig eindigde met een achterbal. Na de 0-2 werd het 1 keer echt gevaarlijk toen Volendam met 2 man eruit kwam en Jamie echt in actie moest komen maar hij bleef geduldig staan en dook keurig de voorzet eruit.

In de 35ste minuut werd de genade klap uit gedeeld waarbij zelfs de redactie even niet meer helemaal door had wat er gebeurde maar een echt teamgoal over rechts was gerealiseerd. Via diverse schijven, Sherano, Dano en Brandon kwam de bal bij Julian die keurig af wist te ronden, 0-3. Wie uiteindelijk de echte assist gaf is mij ontgaan.

Uiteindelijk werd de wedstrijd met 0-3 gewonnen in en tegen Volendam E3. Alle jongens verdienen een zeer groot compliment. Jamie, Thijs, Sherano, Yahir, Dano, Brandon, Julian en Jeffrey hebben fantastisch gespeeld maar een speciale vermelding gaat deze week naar de “man-of-the-match”, onze aanvoerder (van deze week), de nummer 10, Ryan. Vanwege zeer goed verdedigen, 100% nauwkeurigheid bij de passes en keihard werken achterin werd je door het team en vele supporters met deze titel bestempeld.

Een extra compliment verdiend de scheidsrechter van Volendam. Ondanks zijn moeilijk taak en het fysieke spel werd er zeer goed gefloten, doorgespeeld waar het kon en gefloten waar het echt nodig was.

Komende week moet er hard getraind worden en goed geoefend tegen Zaanlandia (9x9). Vrijdagavond lekker vroeg erin want de volgende wedstrijd is zaterdag thuis tegen de koploper RCZ E1.