Purmersteijn O12 - Hoofddorp O12 0-2 (0-2)

Scheidsrechter

Jaap Venema

Accommodatie

Onbekend

We verwachtten al een mooie wedstrijd tegen een pittige tegenstander. In de afgelopen jaren al meermaals tegen Hoofddorp gevoetbald, vooral binnen toernooien. Een ploeg waar je van kan winnen, maar zeer zeker ook van kan verliezen.

We startten vooral onder druk, de afgelopen wedstrijden bleken druk en Purmersteijn geen fijne combinatie. Nu leek het gemakkelijker gaan, al creëerden we gewoonweg te weinig. Toch kregen we in de eerste 20 minuten twee prachtige kansen om de score te openen, helaas waren we gewoonweg niet scherp genoeg voor de goal om deze kansen af te maken.

Wel zie je dat druk op hun achterhoede foutjes aan de kant van hoofddorp oplevert.

Steeds meer werden we in de loop van de eerste helft teruggedrongen op onze eigen helft. In de volle breedte heeft Hoofddorp net iets meer kwaliteit. Waardoor we eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aanlopen, maar door onze tomeloze inzet wel de gaatjes blijven dichtlopen voor elkaar. Ook Bart zijn hoofd werd vandaag weer flink op de proef gesteld, gelukkig geen schade voor Bart, wel zou ik graag zien dat scheidsrechters iets strenger optreden tegen jongens die doorgaan op een keeper, vooral omdat een keeper met zijn handen en hoofd naar een bal duikt, in plaats van met een stel kicksen.

Een mooie geplaatste kopbal en een mooi schot zorgen voor de 0-2 achterstand voor Purmersteijn, verder geven we eigen zeer weinig weg, maar creëren we ook gewoonweg te weinig.

De tweede helft geeft eigenlijk hetzelfde beeld…. Achteruit lopend Purmersteijn en een aanvallend Hoofddorp. We hebben twee kleine uitbraakjes en Hoofddorp stelt daar iets meer, maar ook niet veel tegenover.

Het grote verschil tussen deze wedstrijd en de afgelopen potjes is dat ons spel in beide helften op niveau bleef, er was gelukkig geen enorm contrast meer zichtbaar. Ook is de inzet werkelijk formidabel geweest, iedereen bleef voor elkaar lopen, gaatjes opvullen etc.

Wat ik al eerder aangaf, verliezen van een betere tegenstander is niet erg, als je er maar alles aan gedaan hebt! Hard gewerkt en neem de leerpunten weer mee naar de volgende wedstrijd!