49'

E-pupillen zaterdag, E2, 1e klasse 03

10 oktober 2015 11:00

Remco Hendriks

Na de prachtige uitzege op Volendam (RKAV) E3 van vorige week moest de E2 van Purmersteijn dit weekend aantreden tegen de koploper RCZ E1. Midweeks werd er nog een oefenduel afgewerkt tegen Zaanlandia E1 (9x9) welke helaas krap verloren werd met 3-2. De afgelopen week werd er uiteraard ook weer hard getraind op techniek en een strategie bedacht waarmee de huidige koploper bestreden moest worden.

Om exact 11:00 uur werd er afgetrapt bij een lekker zonnetje en kon het grote aantal supporters voor deze topper zich opmaken voor een heerlijke wedstrijd. Mochten een paar supporters voor een openstaande brug gestaan hebben of wat tegenwind op de fiets, dan hebben ze zeker wat gemist!

Purmersteijn kwam ontketend uit de kleedkamer! Hoewel beide teams de eerste minuten aardig gelijkwaardig aan elkaar waren was het eerste serieuze schot op doel van RCZ. Van afstand werd er hard op de kruising geschoten maar gelukkig was Jamie attent en pakte de bal klemvast, bedacht zich geen moment en lanceerde Jeffrey direct voor de 1-0. Wat hierna gebeurde geen idee, binnen 9 minuten stond er 4-0 op de borden van maar liefst 4 verschillende doelpunten makers, Jeffery, Sherano, Yahir en Julian.

Hoewel er vanaf de zijkant veelvuldig gedacht werd aan: “10 - 10 - 10”, bleef het hierna rustig qua doelpunten. Jamie moest af en toe nog wel optreden en deed dit goed. Die ene keer wanneer het niet lukte was er dan de paal die redding bood. Het middenveld en de voorhoede bleef vooral druk, heel veel druk, zetten op het doel van RCZ maar tot scoren kwam Purmersteijn niet meer. Vlak voor rust deed RCZ nog iets terug en gingen we limonade en thee drinken bij een 4-1 ruststand.

Aan het begin van de tweede helft had Purmersteijn nog steeds een beetje last van de roes van de eerste helft en voordat iedereen een plekje had gevonden kreeg RCZ nog iets meer hoop door de 4-2 te maken. Hierna begon het spel van Purmersteijn E2 pas echt te swingen en werd het beste spel van dit prille seizoen gespeeld. De bal ging snel van speler naar speler en waren er een paar mooie teamgoals te zien. Brandon, Jamie en Dano ontpopte zich als echte aangevers en Jeffrey en Sherano maakte binnen 12 minuten de 5-2, 6-2, 7-2 en 8-2. De huidige koploper deed nog wel iets terug in de 45ste minuut, vanuit een corner werd de 8-3 keurig ingekopt waarna in de 49ste minuut Brandon het lot van RCZ bezegelde op 9-3.

Aanvoerder Ryan, vorige week nog bekroond als man-of-the-match, was vandaag geen aangever of doelpunten maker maar zeer zeker wel de regisseur van het team centraal achterin de verdediging. Langs de lijn was er voor elke wisselspeler nog mentale steun van Thijs, hij raakte vorige week geblesseerd tegen Volendam (RKAV) maar mocht zeker niet ontbreken vandaag.

In de kleedkamer werd Sherano door de spelers verkozen tot man-of-the-match waarna het grote feest kon beginnen.

Uiteraard geen wijze lessen van de redactie dit keer, deze wedstrijd had alles.