Purmersteijn JO12-1

Onder 12 zaterdag, O12-1, Onder 12 02

10 oktober 2015 10:00

Bloemendaal O12 – Purmersteijn O12 2-2 (2-0)

Op een prachtig complex aan de rand van Bloemendaal speelden wij onze wedstrijd tegen de mannen van O12. Jongens die weinig verloren hebben; een geduchte tegenstander dus en toch lijkt het besef van een sterke tegenstander ons steeds te verlammen in de eerst 10 minuten. Elke wedstrijd weer staan we in een paar minuten op een flinke achterstand door een team wat gewoonweg te nonchalant begint. We laten mannen vrij ballen aannemen, we denken dat de tegenstander van chocolade is want we delen werkelijk waar niets uit. Afspraken worden nog even naast ons neergelegd enz. enz.

De eerste helft werden we letterlijk zoek gespeeld, combinatie om combinatie kregen we om onze oren. Bart en de tegenstander houden osn hier in de wedstrijd, Bart omdat hij de een van de weinige was die wel scherp was en een tegenstander die meermaals 1 op 1 op Bart niet weten uit te lopen naar 6-0….. Tot zover de eerste helft…..

Tja en dan een tweede helft… Dan kunnen we het opeens wel. Alle ballen worden afgejaagd, we staan scherp in de verdediging en opeens voelen we onze kansen weer; het balletje val makkelijk terug en de ruimte wordt volledig benut op het middenveld; voetballen zoals Joeri en mijzelf het graag zien. Druk op de tegenstander leidt al snel tot enige kansen voor de goal. En nog wordt een schepje opgegooid om via de rechterkant Donny weg te sturen die de bal feilloos voor de goal gooit, zodat Cameron de stand op 2-1 kan zetten. We krijgen weer geloof. Achterin worden er weinig echte kansen weggegeven, iedereen staat op zijn post. De sluitposten spelen in eenheid met elkaar, 1 man de spits, de ander er achter. Om nu te zeggen dat het geel niet hachelijk wordt voor onze goal is niet waar, daar heeft Bloemendaal een te sterk team voor met een technisch goede voorhoede.

Door het midden breekt Cameron uit, 1 op 1 wordt hij door de keeper neer gehaald, een penalty mee. Jammer genoeg wordt deze niet goed geraakt door Levi, waardoor de bal op de paal geraakt. Achteraf misschien wel een cruciaal punt in de wedstrijd, maak je hier al de 2-2 speel je een andere wedstrijd. Nu blijft de 2-2 uit tot 1 minuut voor het fluitsignaal, Cameron start mooi van de linkerkant, na een mooie diepte bal van Noah. En schiet terecht de 2-2 binnen.Een ontlading door het gehele elftal. Vertwijfeld grijpen de spelers van Bloemdaal naar hun hoofd en vragen zich af hoe zij deze wedstrijd zo hebben kunnen laten lopen.....

Over de gehele wedstrijd is 2-2 een terechte stand.

Eigenlijk zouden we eerste met de tweede helft moeten beginnen, misschien is dat in het vervolg een beter idee, om daarna wakker, gemotiveerd  en met passie en inzet de eerste helft te spelen….

Een top tweede helft…. Trots op dat jullie je koppen omhoog hebben gegooid om hier toch nog een puntje te pakken… Maar, wat zal er toch gebeuren als jullie gewoon zo een wedstrijd beginnen…