... (penalty)
    47'

E-pupillen zaterdag, E2, 1e klasse 03

17 oktober 2015 8:45

Het was een koude natte week maar de prachtige overwinning op de koploper vorig weekend was nog lang onderwerp van gesprek. Maandag werd er weer lekker getraind met de wolven van E3 en woensdag werd er weer aan de conditie gewerkt met Fred. Midweeks wisten we al dat Marken gewonnen had dus de boys moesten vandaag winnen om in het spoor voor het kampioenschap te blijven.

Deze week moest er gespeeld worden tegen de E1 van ZOB wat altijd een lastige tegenstander is. Tegen deze mannen wordt al enkele jaren gespeeld waarbij ze met name bekend staan om het vaak stevige fysieke spel. Op basis van onze stand op de ranglijst mocht het geen probleem zijn, maar soms telt dit niet, zo ook vandaag.

Deze week moesten we het helaas doen zonder Ryan, onze aanvoerder en man-of-the-match van twee weken geleden, maar gelukkig konden we Thijs weer verwelkomen na enkele weken blessureleed. Ook hadden we vandaag Michael mee op snuffelstage, wegens verhuizing op zoek naar een nieuwe club en hoopt spoedig een tussentijdse transfer vanuit een Amsterdamse E1 te maken naar Purmersteijn.

Het was fris, vroeg, donker, nat en geen kunstgras allemaal geen ideale ingrediënten voor de boys van de E2. We begonnen wat onzeker aan de wedstrijd waarbij we direct te maken kregen met de kwaliteiten van onze tegenstander. ZOB kwam fel uit de startblokken waarbij de coach al snel enkele gedwongen wissels kon toepassen. Gelukkig konden de spelers na de eerste schrik weer verder.

Na enkele speldenprikjes over en weer was het Michael die de ban in de 8ste minuut brak. Via een fraaie aanval over de rechterflank, met Brandon en Sherano, wist hij de keeper van ZOB in de verre hoek te passeren, 0-1. Het was dezelfde stagiair Michael die duidelijk op dreef was, in zowel de 12de en 13de minuut wist hij de 0-2 en de 0-3 te maken na goed voorbereidend werk. De 0-3 was een prachtige counter over de linker kant via Jamie en Yahir kwam de bal terecht bij Jeffrey. Na een snelle rush richting de achterlijn gaf hij de bal perfect op maat aan Michael.

Er leek geen vuiltje aan de lucht tot de 24ste minuut. Een hoge bal bij de tweede paal en enkele vrije ZOB spelers zorgde voor de aanlsuitingstreffer en gingen we rusten met een 1-3 stand.

Na rust vooral het zelfde beeld uit de eerste helft. Fysiek spel, veel overtredingen maar met name rommelig spel van beide kanten. In de 39ste minuut was het wederom onze stagiair Michael, die toch zeker zijn visitekaartje heeft afgegeven in deze wedstrijd en maakte de 1-4. Hierna begonnen de koppies een beetje te hangen door enkele arbitrale beslissingen waarbij de boys zich erg benadeeld voelde. In de 42ste minuut viel de 2-4 uit een corner, scrimmage voor het doel van Jamie.

Met nog 8 minuten op de klok leek het bijna mis te gaan, ZOB werd gretiger en rook nog minimaal een gelijkspel. Met nog 3 minuten te spelen gebeurde er iets bij een corner, een aai, een duw, de scheidsrechter mag het zeggen, maar hij zag er in ieder geval een overduidelijke penalty in en wees resoluut naar de stip. Na enige discussie werd de strafschop hard ingeschoten, Jamie zat er nog wel goed bij, maar kon de bal niet keren, 3-4.

Gelukkig konden de boys de wedstrijd professioneel uitspelen en was de dik verdiende overwinning in de pocket. Dit keer geen vreugde dansjes, polonaises en blijdschap na afloop, het onrecht had de bovenhand ondanks de goeie overwinning. Het kan gewoon niet altijd mooi, soms moet een overwinning zoals vandaag gewoon binnen gesleept worden.

In de kleedkamer werd stagiair Michael dik verdiend uitgeroepen tot man-of-the-match. Met zijn 4 goals en zuivere hattrick kreeg hij unaniem de stemmen van zijn teamgenoten.

Mijn complimenten gaan vooral uit naar jullie strijdlust vandaag. Het was erg vroeg, donker, nat, koud en modderig maar jullie bleven strijden ondanks het fysieke spel van de tegenstander. Jullie hebben hard gewerkt op alle posities en geknokt tot het einde! Complimenten!

Volgende week lekker genieten van een vrij weekend, fijne herfstvakantie allemaal!