VVC O12-1

Onder 12 zaterdag, O12-1, Onder 12 02

17 oktober 2015 12:30

Nico van Vugt

Na een week super geconcentreerd en keihard trainen, vooral op snelle driehoekjes en posities in het veld, mochten we dit vandaag waar maken tegen VVC. Een laag geklasseerde uit de competitie, maar dat zegt weinig zien we in de eerste minuten. Een fel VVC wat ons dicht op de huid zit, maar…. In tegenstelling tot de afgelopen weken, lijkt ons dit weinig te deren.

We drukken vooral op over de rechterkant, waar we soms het spel moeten openbreken over de linkerzijde. Stukje bij beetje nemen het initiatief in het spel. Nu heb ik helaas niet bijgehouden wij de doelpunten maakt, maar volgens mij hebben we dat in deze wedstrijd figuurlijk allemaal gedaan. Door de geconcentreerd spel van achterhoede tot diepe spits komen we in de eerste helft 3-0 voor.

Wat bespreek je dan in de rust? Nu even de wissels voorbereid voor de tweede helft, jongens weten nu wel dat ze niet er een slappe tweede helft tegenaan kunnen gooien, dus de mannen zetten met elkaar de koppies op scherp. Top gedaan hoor!

Bij aankomst in op het veld een bijzondere gewaarwording in de zin dat Nico (prima fluitend, dank hiervoor) ons top grensrechter in de zin van René staat uit te leggen hoe René moet vlaggen… Wel even meelopen met die laatste verdediger hé René ;-) Nee hoor René top gevlagd! Dank hiervoor.

Tweede helft merk je dat dit een laagvlieger in de competitie is, op allerlei manieren, maar vooral door elkaar de bal te gunnen en driehoekjes snijden we soms als een warm mes door de boter. Flitsend en snel tegen een tegenstander die de handdoek in de ring heeft geworpen. We gaan er zeker niet minder van spelen, we blijven geconcentreerd en hard werken voor elkaar. Zodoende echt een paar mooie goals zodat we in de tweede helft uitlopen tot 9-0.

Het was een genot om te zien hoe er achterin strak verdedigd werd, afspraken wie de spits neemt worden allemaal nagekomen. Ruben en Dyvairo achterhalen een aantal aanvallen door hun flitsende snelheid. Vigo, Maurits en  Lars laten zich fysiek sterk zien vandaag, sterk en fair verdedigen was vandaag wat veel voor de tegenstander die dan ook vaak door de achterhoede netjes afgestopt werd en soms moedeloos in het rond liepen. Met elkaar de uitdaging aangaan en voor elkaar de gaatjes dichtlopen, grote klasse!

Op het middenveld werd de tegenstander door Melle, Ryan, Noah, Maurits en Lars flink afgetroefd. Technisch waren we hier vooral superieur. Terugkijken in de rust naar je eigen spel en met elkaar bepalen dat we meer ruimtes moeten creëren om nog makkelijker te kunnen voetballen, wordt later in de tweede helft zeer goed opgepakt. Vallend balletjes, driehoekjes ook hier was het een genot om te zien.

Voorin met Levi, Rick, Cameron en Donny verliepen de aanvallen vlotjes. Vooral het elkaar de bal gunnen was opvallend goed georganiseerd vandaag. En heel soms maak je daar een verkeerde beslissing in maar dat geeft niets! Voetbal doe je met elkaar en het is zeer goed om te zien, waar door het goede overzicht maken we ook een flink aantal goals met elkaar. Mooie vrije trappen die verdwijnen in kruisingen geven ook gewoon weer dat we met zeer veel vertrouwen speelden en dit soort dingen durven!

Ook Bart speelde top. Niet heel veel hoeven doen, maar door geode aansturing over de achterhoede heen worden al veel aanvallen de kop in gedrukt. Maar als het er op aankomt staat Bart weer geconcentreerd te keepen en dat is een compliment vooral in een wedstrijd waar je gewoonweg minder te doen hebt!

Dit is het voetbal wat we graag willen zien, geconcentreerd, doorzettingsvermogen en elkaar de bal gunnen door positioneel goed voetbal waarin we de bal het werk laten doen. En….. de gehele wedstrijd volgehouden ;-)

Nu lekker een weekje vakantie, we trainen wel aankomende week!

Erwin bedankt weer voor het mooie foto verslag, het kleedt de woorden mooi aan.