E-pupillen zaterdag, E2, 1e klasse 03

31 oktober 2015 9:45

G.S.B.

Na een heerlijke herfstvakantie met een voetbalvrije zaterdag was het eindelijk weer matchday. Hoewel er vorige week geen oefenduel op de agenda stond hebben de mannen van de E2 lekker getraind.

Deze week stond het thuisduel tegen IVV op de planning welke op papier geen probleem mocht zijn. IVV E2 staat onderaan met veel doelpunten tegen en Purmersteijn E2 op gedeelde 1ste plaats. De directe concurrent voor het kampioenschap had inmiddels IVV verslagen met 14-0 dus de mannen moesten minimaal een beter resultaat boeken.

Al snel na de aftrap bleek deze tegenstander echt een paar maatjes te klein voor de mannen van de E2. Purmersteijn wist volop druk te zetten. De ruimtes werden  alleen al snel erg klein omdat, op Jamie na, alle spelers op de helft van IVV te vinden waren. Het was even zoeken maar na 5 minuten wist Dano de ban te breken met een mooi schot van afstand, 1-0. Ondank veel gemiste kansen, overschieten, naast schieten en reddingen van de keeper van IVV wist Purmersteijn E2 bij een 10-0 voorsprong de bekertjes limonade op te zoeken.

Tijdens de rust kon de redacteur de balans op maken voor het verslag. Zowat alle spelers waren aanbod gekomen, doelpuntenmakers: Dano, Yahir (2x) , Sherano, Julian (3x en met links!), Thijs, Jeffrey en Brandon. Tevens waren er diverse fraaie assists waarbij nu alvast excuses van de redacteur als iemand gemist wordt: Julian, Sherano, Dano (3x), Jeffrey en Ryan.

De tweede helft begon al snel waar de eerste helft was geëindigd. In de 29’ minuut wist Brandon op aangeven van Jeffrey de 11-0 te maken. Het werd drukker en drukker voor het doel van IVV waardoor het voor Purmersteijn E2 lastig combineren werd en keuzes maken steeds moeilijker werd. Soms is het spel maken en zoveel mogelijkheden krijgen moeilijker dan een spannende wedstrijd vol strijd. Ondanks dat er zeer veel kansen werden gemist, wat tot de nodige frustraties leidde, wisten de mannen de wedstrijd keurig met 16-0 te winnen zodat het doelsaldo oploopt tot een hoogte die bij een potentiële kampioen hoort. Voor de statistieken, doelpunten: Brandon (3x), Jeffrey (2x) en Dano. De assists na de bekertjes limonade kwamen van Jeffrey, Maiki en Brandon.

Nog 3 wedstrijden te gaan maar met zoveel strijd en inzet mag het kampioenschap niet meer in gevaar komen. Lekker veel spelen, trainen en plezier maken. Ik heb in ieder geval genoten en ben ontzettend trots op jullie en deze enorme overwinning.

Man-of-the-match is wat mij betreft Dano met 2 bijzonder fraaie goals van afstand en 4 assists. Maar wanneer iemand Brandon met 4 goals en 2 assists zou kiezen, of Julian die 3x met zijn verkeerde been scoorde, of 1 van de andere toppers, dan maak ik daar zeker geen ruzie over. In de kleedkamer is geen man-of-the-match gekozen dus ik heb helaas geen hulplijn.

Gratis tip van de redactie: wanneer je zoveel sterker bent dan je tegenstander als vandaag dan is het verstandig om ze soms eens een beetje te laten opkomen zodat je zelf meer ruimte voor het doel van de tegenstander krijgt en meer ruimte om te combineren en te schieten.

Een speciale dank gaat nog uit naar Kevin die vlak voor tijd de moeilijke taak van scheidsrechter kreeg en dit foutloos heeft gedaan.