Purmersteijn O12 – Legmeervogels 012 0-2 (0-0)

Onder 12 zaterdag, O12-1, Onder 12 02

7 november 2015 12:00

Jaap Venema

Op een vervelend glad veld werd er vrijdag gestart tegen de ongeslagen koploper. De laatste weken is er qua inzet weinig te klagen, maar moet het veldspel gewoonweg soms beter. We laten dan ook soms onnodig punten liggen, maar nu weer lekker de wei in om de eer van Purmersteijn te verdedigen.

De eerste helft speelt zich in beginsel vooral op onze helft af. Verdedigend staan we prima, maar de bal op tempo middels kleine driehoekjes naar de aanval verplaatsen lukt spaarzaam. Toch is Purmersteijn zeker niet de onderliggende partij. De nul blijft vier op het scorebord staan, ondanks een afstandschot wat boven op de lat bij Bart eindigt. Steeds meer lijken we grip te krijgen op het spel, hierin ligt vooral de rol van het middenveld. De mannen lijken gemakkelijker elkaar en de voorhoede te vinden. Waardoor we vaak op snelheid nog enkele flinke kansen op een 1-0 krijgen. Heel langzaam begint er een geloof te ontstaan in een goed resultaat. We voetballen ons lekker door de eerste helft heen, waar ons helaas weer een loepzuivere penalty wordt ontnomen. Het lijkt erop alsof de scheids soms op teveel afstand loopt om daar een goede beslissing over te nemen. Achterin is er vandaag echt sprake van onverzettelijkheid, de verdediging heeft een paar maal ons flink in de wedstrijd gehouden, soms met wat kunst en vliegwerk, maar dat maakt niets uit.

Na de een tevreden stemming in de pauze gaan we er weer vol op.  Op beide goals lijkt er een magneet rond het doel te hangen die de bal afstoot, zowel bij ons als bij Legmeervogels worden goede kansen gemist. Onze verdediging lijkt onklopbaar voor de fysiek sterke spits van Legmeervogels, waar alle ballen op ingespeeld worden. En dan toch…….. De spits doet alsof hij hij rechtdoor gaat en met een mooie schuinbeweging draait hij weg bij de verdediger en legt hem dan netjes achter Bart. Balen, balen, balen…. Niet geheel terecht, maar oke.

Maar niet getreurd, Purmersteijn gaat vollop op de aanval en krijgt echt een dot van een kans op de 1-1, ook deze kans laten we liggen end oen ons zelf hierdoor echt te kort. Tja, dan komt er nog 0-2 op het bord door een soort klutsschot wat dan boven in de goal verdwijnt.

Ik gunde jullie zo enorm een overwinning of een gelijkspel. Helaas zat het er niet in, maar wat zijn we trots op jullie. Gevoetbald met het hart, passie en doorzettingsvermogen. We hebben super genoten van jullie!

Nu op naar die derde plaats in de poule, jullie verdienen het!