47'

E-pupillen zaterdag, E2, 1e klasse 03

14 november 2015 9:45

Sjors Verwoerd

Deze zaterdag stond de “halve finale” voor de mannen van de E2 tegen WSV 30 E2 op het programma. Nog 2 wedstrijden te gaan in deze 1ste klasse najaarscompetitie, 2 overwinning en een goed doelsaldo te gaan tot een mogelijk kampioenschap. Maar first things first! Er zijn in het verleden hele grote feestjes in de eredivisie op de valreep afgeblazen en DVD’s te vroeg uitgebracht.

We mochten lekker thuis spelen op veld 1A en de aanloop naar deze wedstrijd was rustig. Gewoon lekker getraind, tactisch, conditie en techniek. Er stond wel een erg harde koude wind tijdens de wedstrijd maar dat kon de pret niet drukken. Helaas was Ryan, onze rots in de branding achterin en tevens aanvoerder, afwezig. Dano nam voor deze gelegenheid de band over.

De eerste helft, met wind in de rug, ging erg goed. Na circa 2 minuten opende Jeffrey de score al en na 4 minuten maakte Maiki al de 2-0 voor Purmersteijn E2, het ging de E2 letterlijk en figuurlijk voor de wind. Verdedigend was het soms wel even oppassen, 2 dames in het elftal van WSV stonden wel degelijk hun mannetje. In de 8’ minuut brak 1 van de dames, ik denk Fleur als ik de coach van de tegenstander goed kon volgen, door onze verdediging en met een knap schot in de verre hoek wist ze bijna de tegenstander op 2-1 te zetten maar met een zeer fraaie redding wist Jamie de bal voor het doel langs te tikken en zo toch de 0 te houden.

We eindigde de eerste helft met 7-0 in het voordeel van Purmersteijn E2, voor alle doelpuntenmakers en assists verwijs ik jullie naar de statistieken hier boven. Ik heb fraaie solo’s gezien van bijna iedereen. Scherp reactievermogen bij rebounds van de goed keepende WSV keeper. Mooie afstandsschoten in de kruising, maar ook sommige assists mochten er zijn.

In de tweede helft was bijna hetzelfde beeld te zien, mooie voorzetten, proberen af te ronden met hakjes en volleys. Soms lukte het en soms niet maar de supporters heeft het aan niks ontbroken, soms leek het een show. Met de koude wind in het gezicht werd de eindstand op 11-0 gezet en kan iedereen terug kijken op een mooie wedstrijd.

De “halve finale” is gewonnen en aan het doelsaldo is goed gewerkt. Over twee weken de finale tegen Purmerland E1 en dan de laatste speelronde op 5 december afwachten wat er gaat gebeuren als de andere teams gaan inhalen en wij vrij zijn. Wat er ook gaat gebeuren op 5 december, in ieder geval zitten we met een trots team op de tribune bij Ajax - Heerenveen.

Wat betreft de MOTM, dit keer heb ik gelukkig een hulplijn want zelf zou ik er weer niet uitkomen! Uit de kleedkamer kwamen signalen dat Yahir unaniem was gekozen tot man-of-the-math.

Volgende week, op de inhaaldag, misschien een oefenduel en anders een rustdag. Ook zullen we vanaf volgend weekend mogelijk onze nieuwe tegenstander in de volgende ronde van de beker kunnen verwachten.