Puike prestatie van de E3 door te winnen van Buiksloot O10-1

4 - 0

Buiksloot O10-1

23 september 2015 18:30

Kevin

Afgelopen woensdag werd er op het laatste moment nog een oefenwedstrijd ingepland tegen Buiksloot O10-1 uit Amsterdam spelend in de hoogste divisie van de O10 competitie, klasse 1.

Op papier dus zonder twijfel een zware tegenstander, maar dat zou voor onze wolven wederom een mooi leermoment kunnen worden om als team te kunnen groeien.

We zouden gaan verzamelen om 18:00 uur, maar de mannen hadden er blijkbaar zin in en een ieder was ruim van te voren al aanwezig en dat is een goed teken natuurlijk.

Het was gezellig druk op het complex van Purmersteijn met hier en daar een wedstrijd en volop trainingen, toch wel heerlijk dat het hoofdveld volop gebruikt kan worden wat deze oefenwedstrijden ook mogelijk maakt.

De wolven mochten de wedstrijd spelen op veld 2B met Kevin als scheidsrechter (Kevin super bedankt, volgende keer regelen we een echte fluit voor je……)

Met de vele toeschouwers begonnen de mannen aan de wedstrijd en een beetje overdonderd door het snelle spel, techniek en snelheid waren toch wel bepalend voor Buiksloot, moesten onze mannen nog even de schrik van zich af spelen ,maar onze Joshua en de verdedigers stonden hun mannetje en zodoende kon er langzaam maar zeker onder de druk uit gevoetbald gaan worden en zo ontstonden ook onze eerste kansjes.

Een ieder ging de strijd aan op de positie waar ze stonden en langzaam maar zeker zag je de strijd kantelen richting het doel van Buiksloot en met wat geluk, maar dat dwing je af, kwamen onze leeuwen op een 1-0 voorsprong.

De rust brak aan en we besloten met zijn allen, ook de tegenstander, om op het veld te blijven zitten om daar de eerste helft te bespreken en om het strijdplan van de 2de helft te bespreken.

We zouden de druk gaan opvoeren en onze backs gingen we meer betrekken bij de diverse aanvallen om de druk maar te vergroten op de tegenstander, verders zouden we ook meer op de helft van de tegenstander willen gaan voetballen en het hele plan viel als een puzzel in elkaar.

In de 2de helft was het spel gespeeld……de wolven van de E3 hadden heel goed door dat hier wat te halen viel en een ieder deed (en eigenlijk nog een beetje meer) precies datgene wat er gevraagd werd.

Bij de aanval was het hele team op de helft van de tegenstander en bij elk duel was er op zijn minst 1 wolf aanwezig om de afvallende bal te veroveren, de verdedigers hadden de snelle spitsen met speels gemak in hun zak, de middenvelders vochten als leeuwen en de spitsen waren scherp en doel gericht.

Maar vandaag was onze keeper de grootste held, Joshua stond als een echte kat op doel en toverde al zijn reflexen uit een hoge hoed om welke bal dan ook tegen te houden.

Het waren vervolgens Viktor (2x) en Ryan die nog 3x wisten te scoren uit mooie uitgespeelde aanvallen en zo de stand naar 4-0 tilden.

De wolven zijn gegroeid de laatste paar wedstrijden en dat lieten ze ook deze wedstrijd weer zien, daar waar vorige week een hoop boze gezichten en verwijten over elkaar het veld op werden gegooid (wat een éénmalig gebeuren is van een ieder, daar je het team hiermee compleet in de steek laat), waren het de wolven die elkaar nu aan het op peppen waren en bij een verkeerde bal niet direct begonnen te zeuren, maar het positief benaderde met worden als: “geen probleem, kan gebeuren…..volgende keer beter……kom op daar gaan we weer” en meer van dit soort positieve berichten.

Al met al superleuk om de boys zo met elkaar te zien voetballen en natuurlijk gaat het allemaal makkelijker als je wint, maar heb geen enkele twijfel dat de trend gezet is voor de volgende zware wedstrijden die komen gaan.

Nog even de penalty’s afwerken om het goede gevoel nog een extra zetje te geven en wat er daarna gebeurde sprak boekdelen………..de gehele groep stortte zich op Joshua, nadat hij de laatste penalty had gestopt en ergens onderin de berg met wolven lag Joshua te happen naar adem, maar wat een enorm mooi gebaar van de boys naar Jos toe.

De mannen van Buiksloot super bedankt voor de komst naar Purmersteijn.

Klik hier voor de foto’s (Jeroen bedankt weer hiervoor)

As zaterdag Medemblik E1 en wat dat zal gaan worden………………we laten het zsm weten, dus volg de site van Purmersteijn of check het op facebook.