Datum

28 november 2015 8:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag de ontknoping van de najaarscompetitie, althans voor de E2 van Purmersteijn. Vorige week werd er niet gespeeld op de inhaaldag, vandaag de laatste wedstrijd en dan volgende week afwachten wat d concurrentie gaat doen. De E2 moet winnen en het liefst met de goed doelsaldo omdat Marken E1 nog op de voet volgt.

Vandaag werd er om 7:45 verzameld in het clubhuis van Purmerland en daar werd al snel duidelijk dat de halve verdediging ziek, zwak of misselijk was. Grieperig, buikgriep en overgeven bij enkele jongens klinkt niet als een ideale voorbereiding. Gelukkig waren de bikkels wel aanwezig want deze officieuze kampioenswedstrijd wil je natuurlijk niet missen.

Vanaf de eerste minuut was Purmerland gretig en agressief op de bal, meteen was duidelijk dat ze niet aan ons kampioensfeestje wilde meedoen en zelf verstoren. Veel snelle, goeie combinaties van hun voorhoede zorgde voortdurend voor veel gevaar en het kraakte in onze defensie. In de eerste 5-10 minuten werd Jamie flink aan het werk gezet en gelukkig keepte hij erg goed.

In de 8’ minuut ging het dan toch mis. Jamie pakte een schot van afstand en wist de 1ste en 2de rebound te keren maar uiteindelijk trokken de spitsen van Purmerland aan het langste eind, 1-0 voor de thuisploeg. Het was duidelijk, was de wedstrijdspanning teveel opgelopen? Was het toch het virus wat door de selectie van deze toppers lijkt te woekeren?

Gelukkig was het vanaf de 14’ Jeffrey die via een fraaie solo gelijk wist te maken. Vlak ervoor had hij al gevaarlijk voorlangs geschoten en de goeie keeper van Purmerland getest met een forse botsing, gelukkig konden beiden door.

Na de gelijkmaker was zeker de weg omhoog nog niet gevonden, het spel van de E2 was onzeker en zelfs af en toe erg slordig. Diverse keren moest Jamie flink aan de bak wat resulteerde met een fantastische vliegende redding op een hard afstandsschot van Purmerland. Alsof het team de spirit van de redding overnam was het in de 22ste minuut Jeffrey met de 1-2 na een steekpass van Sherano en direct daarna in de 26ste minuut werd de 1-3 gemaakt door Maiki met een solo vanaf het middenveld.

Na de rust, waarin zat te bepraten viel, kwam de E2 wat beter uit de kleedkamers en tevens leek de spirit van Purmerland wat verdwenen. Een mooi solo van Maike met lobje over de keeper vloog over het doel. Een paar fraaie voorzetten wisten geen Purmersteijnhoofd te vinden voor het doel en ook enkele solo’s werden voorlangs geschoten.

De oude voetbalwed begonnen weer op te spelen. In de 41ste minuut wist Jamie nog een gevaarlijke aanval te onderbreken maar in de 43’ wist Purmerland een fraaie voorzet eenvoudig af te ronden, 2-3.
    Door de aansluitende goal van Purmerland werd een potje wat al spannend was nog veel spannender. Met nog een paar minuten op klok kwam Purmersteijn er niet meer uit, ouderwets pompen of verzuipen. Na 50 minuten viel uiteindelijk via Jeffrey de bevrijdende 2-4 waarmee de wedstrijd was gespeeld en alle spanning wegviel.

Met enkele jongens die niet fit waren en de spanning van het kampioenschap was de wedstrijd niet zeker niet goed. Maar echte kampioenen winnen ook de slechte wedstrijden, als het niet mooi kan dan maar met veel vechtlust en dat hebben we gezien! Super trots!

In de kleedkamer werd keeper Jamie tot man-of-the-match gekroond omdat hij op cruciale momenten het team erdoorheen wist te spelen.

Nu lekker afwachten en volgende week hopen dat ons doelsaldo voldoende is. Wat mij betreft zijn jullie al de enige echte kampioen! Ik heb genoten van jullie en trouwens …………… er is maar 1x verloren en daar zullen we het maar niet meer over hebben ;-)