C-junioren zaterdag, C1, 2e divisie A

3 oktober 2015 11:00

Stolk, J.

DEM C1 - Purmersteijn C1 1-0

Door Eendracht Macht C1 uit Beverwijk was vandaag de tegenstander, een ploeg met "slechts" drie punten, bijeengesprokkeld uit wedstrijden tegen clubs uit het rechter rijtje. Als bijna koploper wordt verwacht dat deze wedstrijd dan gewoon over de streep gehaald wordt en de punten mee terug naar Purmerend worden genomen. Echter de waarheid van vandaag was anders. Het begon al met een soort van koude oorlog, geen kleedkamer aanwezig voor de mannen en dus veel later de warming up. Gelukkig lieten de trainers zich niet uit het veld slaan en hielden zich gewoon aan hun schema. Hierdoor begon de wedstrijd ruim een kwartier later. Dan de wedstrijd zelf..... DEM speelde alsof zij bovenaan staan en Purmersteijn in de onderste regionen. Vol overtuiging speelde DEM op de helft van onze mannen zonder echt grote kansen af te dwingen. Purmersteijn probeerde met een rustige voetballende opbouw en de aanval te zoeken. Helaas was de passing niet zorgvuldig en durfde de mannen te weinig initiatief te nemen, hierdoor kwamen de mannen slechts sporadisch over de middellijn. Met een ongewijzigde stand werd de rust bereikt.
    Met twee wissels, direct bij het begin van de tweede helft, kwam er meer agressie in het team. Iets meer duels werden gewonnen, maar echt gevaarlijk werden de mannen niet. DEM bleef de bovenliggende ploeg en bleven met name via corners gevaarlijk. Ondanks goede reddingen van Dylan, bij schotpogingen van DEM, moesten de mannen uiteindelijk toch éénmaal capituleren nadat een corner niet goed werd verwerkt 1-0. De slotfase werd een klein beetje hectisch met een rode kaart en een kleine kans voor de mannen afgesloten. Helaas een (on)nodig verlies wat ervoor zorgt dat alle teams dichter bij elkaar in de ranglijst komen te staan. Zo wie zo lijkt dit een vreemde competitie waarbij verrassende uitslagen langskomen. Koplopers kunnen zomaar verliezen van laagvliegers......