E3 oefent in en tegen Hoofddorp O10-1 en komen met een gelijkspel (4-4) thuis

Hoofddorp O 10-1

4 - 4

Purmersteijn JO11-3

24 oktober 2015 10:00

Op deze vrije zaterdag een mooie gelegenheid om een oefenpotje te spelen tegen het sterke Hoofddorp O10-1.

De wolven spelen een pracht van een competitie, maar waar staan ze nu eigenlijk………..dat is de vraag natuurlijk en waarom dan niet meteen een fraaie oefenpot tegen de leeftijdsgenoten van Hoofddorp die in de O10 competitie uitkomen.

Op voorhand waren onze boys al gewaarschuwd voor het compacte spel van Hoofddorp en in de eerste minuten van de wedstrijd op het mooie nieuwe kunstgrasveld was de intentie van de tegenstander snel te zien.

Hoofddorp kon zonder problemen de vrije man vinden en liet de bal dan ook makkelijk van links naar rechts gaan en onze wolven hadden eigenlijk het nakijken in de eerste paar minuten van de match tegen de sterke tegenstander.

Met een paar kleine omzettingen in het veld bij de wolven ging het beter lopen en konden ook onze boys laten zien tot waar ze in staat zijn en ook dat is de bal laten rollen met hier en daar een sterke individuele actie om zo met een man meer een aanval te kunnen opzetten.

Toch was het de gastheer die zeer fraai op 1-0 kwam en dus alle zeilen bijzetten om niet overrompeld te worden door de snelle aanvallen en om niet tegen een grotere achterstand te lopen.

De wolven herpakten zich en langzaam gingen de mannen ook weer voetballen, wel jammer dat er nog steeds teveel voor eigen succes wordt gekozen ipv een simpel tikkie breed of een makkelijke één twee aan te gaan, maar daar zijn de oefenwedstrijden voor om deze “eigenwijsheid” eruit te halen.

Boem en het was 1-1 en eigenlijk ging de wedstrijd vrij aardig gelijk op en deden beide teams niet veel voor elkaar onder……Hoofddorp zo nu en dan voetballend wel sterker, maar fysiek, individueel en op vechtlust konden de wolven eea aardig gelijk trekken.

Jammer was het alleen dat door een slimmigheidje van de linksbuiten, die ging handig voor de keeper staan en liet een afstandsschot met een subtiele beweging door zijn benen gaan en zo dus iedereen kansloos liet en de bal rolde het doel in……..2-1 achter en op naar de rust.

De rust was kort, maar verders van alle gemakken voorzien dus zeker niets te klagen. De puntjes nog even op de i zetten om zo de 2de helft een echte wedstrijd op de mat kunnen gaan neerzetten.

De wolven waren eindelijk wakker en de mannen gingen er met volle vaart in om het Hoofddorp moeilijk te gaan maken…….posities werden beter (kan nog steeds veel beter mannen) behouden en hier en daar werd er heel aardig samen gespeeld, alleen wel jammer dat de laatste bal net niet goed bij de juiste speler belande zodat er toch heel wat kansen helaas in het honderd vielen.

Toch kon Hoofddorp niet onder de druk uitkomen van de wolven en zeer verdiend kwamen de boys terug naar 2-2 en het werd zelfs 2-3 en nog mooier 2-4 voor onze wolven.

Alle drie de goals waren om in te lijsten, door goed voetbal vanuit achteruit tot en met de laatste bal die over de lijn rolde werd de verdediging van Hoofddorp ontmanteld en zo stonden onze wolven ineens op een 2-4 voorsprong.

Tuurlijk kregen de gastheren kansen, want ze hadden natuurlijk geen zin in een verlies, maar op een paar afstand schoten na, hielden onze verdedigers keurig stand en geen vuiltje aan de lucht tot dan en de overwinning werd al bijna geteld door de boys.

In de laatste paar minuten werd de druk op ons verdediging steeds hoger en uiteindelijk in een rare kluts werd de bal in het eigen doel geschoten en dus was de marge nog maar 1. Hoofddorp snakte naar de gelijkmaker en deed er dan ook alles aan om deze 4de goal te maken en in de laatste minuut was het dan toch zover, de gastheren konden uit een snelle counter toch de 4-4 binnenschieten en zo eindigde de leuke pot in een 4-4 eindstand.

Al met al een leuke wedstrijd met een mooie uitslag, veel geleerd en hopelijk kan dit in de praktijk worden uitgevoerd.

As zaterdag de Zouaven E3 om 09:00 uur al daar om een mooi vervolg te geven aan de competitie, kom kijken of blijf kijken op de Purmersteijn site.

Voor de foto’s van afgelopen week klik je hier.