Volendam (rkav) O12-2

Onder 12 zaterdag, O12-1, Onder 12 05

30 januari 2016 12:30

Nico van Vugt

Na de afgelopen wedstrijd waar we een brilstand achterlieten, werd het vandaag tijd om wat we geleerd hebben uit deze wedstrijd direct mee te nemen.

Doordat het wedstrijdformulier weer met de veer en inkt ingevuld moets worden, gezien sportlink eruit lag, gaf ik deopdracht om nu zonder aansturing een geconcentreerde warming-up te maken. Ook Joeri was aanwezig, gezien zijn wedstrijd was afgelast. En met René aan de vlag kon het vandaag niet mis gaan.

Nu heb ik zelf de doelpuntenmakers niet opgeschreven, simpelweg omdat ik zat te genieten van het spel. Wat ik vooral zag was de voortreffelijke drive om druk op de bal te zetten. Hierdoor kwam Volendam er simpelweg niet uit en op een kansje na in de eerste helft kwam Volendam niet tot een normale aanval. En waar Volendam rücksichtslos de bal naar voren trapte werd bij Purmersteijn de combinatie gezocht. De afwisseling in het voetbal was van het team af te zien. Het gemak waarin we elkaar vonden en we gebruik maakte van de ruimte welke Volendam ons bood, leidde al al snel tot een aantal mooie doelpunten en ging we 3-0 de rust in.

Meestal speelt dit team nooit hetzelfde als voor de rust, of het wordt vele malen beter, of juist slechter. Dit, samen met wat er goed gaat bij bal bezit en bij balverlies werd de opdracht voor de tweede helft. Blijf voetballen! De tweede helft zagen we de moedeloosheid bij Volendam, welke zelfs in drie minuten drie doelpunten weggaven.

Met recht een mooie wedstrijd, goede inzet en echt de kwaliteit gezien wat we van dit team mogen verwachten!