1 - 4

Purmersteijn JO9-1

F-pupillen, F1, Groep 1 05

20 februari 2016 9:00

In de poolfases zijn de jongens poolwinnaars geworden met 9 punten uit 3 wedstrijden. Met een doelsaldo van 49 voor en 1 tegen.
    In de eerste knock-out fase zijn we uitgeloot tegen Volendam F1. Zoals altijd is dit een beladen wedstrijd tussen deze 2 ploegen.
    Nadat afgelopen twee uitslagen (3-3 en 1-1),  wist Purmersteijn niet de 3 punten behalen. Er mocht er wel weer een keer gewonnen worden van Volendam. Met z'n 8 graden en een fris briesje op het hoofdveld. De met de bus meegereisde toeschouwers konden een mooi plekje bemachtigen op de tribune.
    Purmersteijn begon aan de aftrap. Het zag er in de eerste minuten naar uit dat het een lastige wedstrijd zou worden, mede doordat Volendam ons altijd probeert vast te zetten. Hiermee verplichten zij dat Nick elke bal uit zijn handen moet schieten er is daardoor geen enkele kans om op te bouwen. Toch na zo'n 10 minuten spelen waren het Julian en Rogier die het met een snelle uitbraak de defensie en de keeper knaplastig maakte.
    Helaas kon de keeper redding brengen op de bal van Julian, in de rebound kon Rogier er helaas net niet bij. Kort hierna in de tegenstoot volgende er een kans voor Volendam, maar gelukkig had Nick deze bal onder controle.
    Vandaag mocht de openingstreffer op naam van Milan komen. Meneer had zijn wonder sloffen aan en schoot z'n 15 meter mooi over de keeper heen 0-1. Nog voordat de jongens konden beseffen dat zij voor stonden vuurde de grote captain van FC een venijnig schot en Nick kon er net niet aan komen 1-1. Een ding was duidelijk die jongen moest goed gedekt worden, tijdens de wedstrijd dekte Demy zijn man voortreffelijk. In de 19e minuut was het Milan met een reuze slalom die vrij voor de keeper kwam maar zijn schot rakelings voorbij zag gaan. 2 minuten later na een afgebroken corner was het dan toch Quincy die het net vond met een lage schuiver in de hoek. We gingen de rust in met een 1-2 voorsprong.
    De 2de helft hadden de jongens wind mee. Meden hierdoor konden de jongens hun spel vinden. Door mooi combinatie voetbal vond Purmersteijn zijn weg naar het doel.  Door goed gebruik te maken van de zijkanten en aanspeel mogelijkheden in het centrum kon Volendam het niet meer bijhouden. Resulteerde in een geïrriteerde reactie van FC zomaar een bal werd dan ook opgevangen net alsof hij een keeper was.
    De scheids besloot een penalty te geven, die netjes door Demy in de rechterhoek werd geschoten 1-3. FC was hierna helemaal kwijt en het was te zien aan de spelwijze van de keeper die ver van zijn doel dacht te gaan voetballen. De bal op knullige wijze verloor aan Demy die zich geen moment bedacht en van ruim 20 meter de bal mooi over de keeper schoot 1-4. Verder hebben we hebben ook een doelpoging van Nick gezien, die met zijn uittrappen de keeper bijna verraste. Een perfecte overwinning we zijn door in de volgende ronde.
    Gelukkig dat het vandaag niet op penalty's aankwam, want na de wedstrijd was het alleen onze Lukas die voor Purmersteijn die het net vond.
    Opvallend vandaag was het dat de meeste km"s vandaag niet door een spelertje zijn afgelegd maar door coach JAN, die zijn weg van de doelpaal tot de cornervlag heel vaak heeft afgelegd, zo'n 41,6 km,