E2 verliest laatst (beker)wedstrijd 7x7 van West Frisia E1

... (scrimmage)
    38'

E-pupillen, E2, Groep 2 14

20 februari 2016 10:00

Na enkele oefenduels voor de hoofdklasse 9x9 met wisselend resultaat moest de E2 vandaag aantreden voor de Beker.
    In het najaar 2015 wist de E2 zich via ruime overwinningen op Beemster E1 (6-3), De Rijp E2 (1-6) en Meervogels E1 (13–2) gemakkelijk te plaatsen voor de knock-outfase.
    Vandaag werd om 10:00 uur in Enkhuizen afgetrapt tegen West Frisia E1. De selectie was bijna compleet. Ryan was nog afwezig vanwege een voetblessure.
    Na slechts 1 minuut was het al raak. Via fraai combinatievoetbal kreeg Yahir de bal voor zijn voet en schoot prachtig in van grote afstand, 0-1. De eerste 15 minuten waren erg goed van Purmersteijn. Mooie combinaties met veel druk. Af en toe braken de mannen van West Frisia door de verdediging maar Jamie kon ze goed op afstand houden.
    In de 20ste minuut stond een spit van West Frisia wel heel erg vrij en kon de laatste 30 meter vrij doorlopen naar het doel van Purmersteijn. Jamie dook goed maar de bal werd precies ingeschoten langs vingertoppen, binnenkantje paal, 1-1.
    De neutrale kijker heeft een leuke eerste helft gezien met goeie aanvallende duels. Helaas was het vizier van de complete voorhoede van Purmersteijn wel iets te hoog afgesteld waardoor de keeper van de tegenstander niet echt in de problemen is gebracht.
    De tweede helft beloofde een spannende te worden maar in de 4de minuut van de 2de helft gaf de scheidsrechter een penalty voor West Frisia. Niemand wist echt waarom maar achteraf bleek dat er ergens geduwd werd in het strafschopgebied, alleen was daar geen bal, deze had Jamie van afstand al keurig gevangen. Maar goed, de scheidsrechter heeft altijd gelijk, ook als hij het niet heeft. De penalty werd goed hard ingeschoten maar Jamie nam revanche en pakte de penalty waardoor de stand gelukkig nog 1-1 was.
    in de 38ste minuut was het weer raak. West Frisia schoot op doel en Jamie kon keren maar scoorde alsnog vanuit de rebound, 1-2. Na het doelpunt bleef Jamie geblesseerd liggen en claimde een vrije trap maar kreeg deze niet. Misschien was een vrije trap verdiend geweest met een knie in zijn nek en de noppen in zijn hand maar helaas.
    De laatste 12 minuten waren voor Purmersteijn wat zich probeerde terug te vechten. West Frisia kon alleen nog verdedigen waarbij ze veel geluk hadden. Een enkele goede redding en met behulp van de paal en lat bleef de voorsprong voor West Frisia.
    Ondanks enkele blessures blies de scheidsrechter na exact 25 minuten af en nemen de mannen een tikje gefrustreerd en teleurgesteld afscheid van dit bekerseizoen en het 7x7 spelsysteem.
    Aan werklust en inzet ontbrak het deze wedstrijd niet, enkel aan precisie. Zuinig omgaan met kansen, goed om je heen kijken of er mensen vrij staan is soms makkelijker dan dribbelen. Jamie was de man-of-the-match vanwege het stoppen van de penalty.
    Volgende week spelen jullie thuis de eerste competitiewedstrijd 9x9 en als jullie met net zoveel inzet als vandaag spelen dan komt het vast en zeker goed!