Volendam (rkav) f1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 01 (Onder 9)

30 januari 2016 9:45

Jaap Venema

We beginnen droog, gelukkig! Onze tweede competitiewedstrijd en nu tegen RKAV Volendam F1. Ergens in het begin van het voetbalseizoen hebben de jongens al een keer een oefenwedstrijd tegen ze gespeeld en gewonnen met ruime overwinning. Het moet dus kunnen!

Purmersteijn begint aanvallend en is sterker dan Volendam. De hele wedstrijd door valt op dat ze goed samen spelen, ze tikken het samen uit en dat is een genot om naar te kijken. Volendam probeert het ook en breken uit, maar Djayden en Nick zorgen er samen voor dat deze aanval niet in een doelpunt verandert. Wij zetten direct druk op Volendam onder andere via onze jager ‘Tim’. Hierdoor creëert hij een paar keer onrust bij Volendam en kansen voor ons. Ook zien we dat de jongens hun lichamen al meer inzetten. En ja, in deze poule wordt dat echt belangrijk, dus goed zo mannen! De eerste vijf minuten van de wedstrijd is Purmersteijn sterker en feller op de bal. We zien onder andere een mooie aanval dat begin met een vrije trap van Quincy. Na 10 minuten zo te spelen volgt een aanval van Volendam. Helaas staan twee jongens niet gedekt voor het doel Nick en een afstandsschot van Volendam gaat mede hierdoor ineens het doel in. Die moeten we even incasseren, maar dat hebben we vaker gedaan en zullen we nog wel vaker gaan doen. Doorgaan is het motto en dat doen ze.  Na 17 minuten krijgt Lukas de bal van Nick en  ruimte om op te lopen. Dat doet hij ook en passt dan mooi op Demy die vrij staat. En ja hoor, Demy loopt door en schiet op doel;  1 – 1!

Volendam is ondertussen wel op stoom gekomen en het spel wordt gelijkwaardiger. Ze ruiken toch kansen. Onze jongens blijven goed met elkaar voetballen en doen veel  ‘tikke-takkie’. Het leidt tot heel mooi samenspel. Tim grijpt de kans om van afstand op doel te schieten en doet dat ook. Ook Quincy en de tweeling proberen het voorin, maar helaas geen doelpunten. De tweede helft beginnen we met  1 – 1 . Er volgen vele kansen van onze kant met onder andere Milan in de spits  die op Demy een mooie pass gaf, maar ze  gaan er niet in. De voorhoede zetten zich allemaal in om de bal te veroveren, als dat niet lukt dan zijn Djayden en Lukas er nog en Nick had een paar mooie reddingen!  Goed samenspel ook achterin. We blijven heerlijk op dreef, maar de tweede helft levert geen doelpunten op voor Purmersteijn noch voor Volendam. Met een gelijkspel gaan de jongens de kleedkamer in.  Geen winst, maar doorzetten na achterstand, lichaampjes inzetten en goed blijven spelen met elkaar is ook belangrijk.