35'
    Tim Homan (schot)

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 01 (Onder 9)

12 maart 2016 9:00

Ik denk dat ze dat oranje kleurtje een beetje ‘zat’ waren. Dit was onze derde wedstrijd tegen RKAV Volendam F1 in een zeer kort tijdsbestek (competitie, beker en nu weer competitie). Zou dat de reden zijn dat de wedstrijd niet echt lekker op gang kwam? De eerste helft eindigde exact hetzelfde als de (beker)wedstrijd ervoor; we komen op één – nul achterstand, maar maken het voor de pauze nog wel goed door met 1 – 1 van het veld af te gaan.

Wat zagen we in die eerste helft? Nou, Volendam zette alles direct vast als onze Nick aan zet was en regelmatig probeerde de grootste jongen van Volendam met afstandsschoten een doelpunt te forceren. Met hem hadden onze jongens het ook regelmatig moeilijk; hij was fysiek groot en sterk en wurmde zich hiermee langs onze spelers, die een kop kleiner waren. Wij proberen het ook door enkele mooie combinaties, maar echt gevaarlijk zijn we niet. Wel toen Milan mooi doorliep en van Demy de bal kreeg, hij krijgt hierdoor een mooie kans om een doelpunt te scoren. Volendam krijgt vervolgens in de 15de minuut een vrije trap en hij schiet ‘m erin. Potjandorie! Maar we laten het hier niet bij zitten, dat is en blijft het mooie van onze jongens. Ze moeten even herstellen, maar weten dat alles nog mogelijk is. En het is ook mogelijk; Quincy geeft de bal aan Demy, die geeft een mooi pass naar Milan en hij maakt het af! Dit gebeurt ongeveer 1 minuut voordat afgefloten wordt! Pauze, een mooi moment voor de coach om het spel door te nemen en wat hij van ze verwacht. Namelijk hetzelfde als in de vorige wedstrijd; WINST!

De tweede helft start, maar onze jongens lijken nog steeds niet hun turbobooster te hebben aangezet. Dan krijgt Purmersteijn een vrije trap. De ene keer neemt DJayden ‘m, dit keer was het Demy. Hij schiet heel mooi en hoog richting de kruising. Hij leek er echt in te gaan, zo mooi was ie, maar nee. Dan helaas een miscommunicatie-momentje bij ons in de achterhoede waar Volendam gebruik van maakt en Nick kon het schot op doel ook niet tegenhouden. Het is 2 -1 voor Volendam. Alles weer opzetten, maar Purmersteijn heeft het zwaar nu. Weer een corner voor ons, maar helaas komt de bal niet bij onze top-kopper Djayden. Uitbraak van Volendam , maar Lukas lost het netjes op. Volendam haalt vervolgens een keer goed uit, maar Nick red ons van een 3 – 1. De tijd begint te dringen en de jongens (van beide partijen) worden feller. Demy en Tim zetten de aanval op, Tim schiet maar de keeper, deze werkt de bal weg. Tim loopt echter goed door en schiet de bal er alsnog in! Yes, in ieder geval 2 – 2 in de 19de minuut. De laatste vijf minuten is het spannend, maar helaas het blijft 2 -2 waar we toch echt hadden moeten winnen om onze positie in de competitie te laten klimmen. Volgende wedstrijd krijgen we onze moeilijkste tegenstander die tevens op de eerste plaats staat; Buitenveldert F1. Thuis om 9.45uur. Het verschil is vier punten met de koploper; het doel is dat verschil kleiner te maken. Noot van de verslaggeefster; laten we niet vergeten dat ze in de eerste klasse spelen en de hoogste poule (01).

Voor alle jongens en meisjes die gevoetbald hebben, coaches die zich met hart en ziel inzetten en ouders die met alle liefde brengen, halen, kijken, koffie drinken …………..