Volendam (rkav) E1

E-pupillen zaterdag, E1, Hoofdklasse 01

20 februari 2016 11:00

Jeroen Berg

Afgelopen zaterdag stond dan eindelijk de eerste wedstrijd in de hoofdklasse 01 op het programma voor de jongens. Een van de doelen aan het begin van het seizoen was promoveren in de Hoofdklasse. Maar nog mooier was om dit soort wedstrijden te gaan spelen op het hoogste niveau voor de amateur clubs. De jongens hebben dit doel na fase 1 en 2 bereikt, nu was het dan zover!

De eerste tegenstander was Volendam E1. Dit zijn altijd sterke en goed voetballende ploegen, dus we konden onze borst nat maken. Volendam begon sterk aan de wedstrijd en Purmersteijn had moeite om de bal in de ploeg te houden, waardoor het erg onrustig was.
    Volendam profiteerde daarvan door een goede aanval af te ronden en te scoren. Een verdiende voorsprong.
    Purmersteijn moest duidelijk wennen aan de handelingssnelheid van Volendam en had het behoorlijk lastig met het opbouwen van een aanval. Toch kwamen er kansen voor Purmersteijn, alleen werden deze niet afgemaakt en dat was jammer.

Niet veel later scoorde Volendam de 0-2 en de 0-3. Toen kwam er een sterke fase van Purmersteijn en lieten ze zien dat ze ook erg goed kunnen voetballen. Een mooie aanval via de flanken werd prima afgewerkt en zo werd het vlak voor rust 1-3 en gingen de jongens rusten.

In de tweede helft bleef Volendam goed combineren en vonden ze elke keer de vrije man, waardoor het scoreverloop verder uitliep. Desondanks kreeg Purmersteijn een aantal goede kansen om te scoren alleen het geluk zat ook niet mee.
    De uiteindelijke eindstand was 1-6.
    Ik wil nog even Timo bedanken voor het invallen en zijn goede keeperswerk.
    Deze week weer lekker trainen en op naar de volgende wedstrijd.
    Door hard te blijven trainen en als er als team voor te gaan, gaan wij echt wel wedstrijden winnen daar ben ik van overtuigd.

De volgende wedstrijd is voor de beker tegen Fortuna Wormerveer op 5 maart.