57'

E-pupillen zaterdag, E2, Hoofdklasse 17

12 maart 2016 11:00

Jeroen Berg

Na een zeer lange winterperiode eindelijk weer een competitie wedstrijd! In de najaarscompetitie speelde de E2 1ste klasse 7x7. Na het behalen van het kampioenschap mocht de E2 promoveren naar de hoofdklasse 9x9 en aansluiten in fase 3.

Vandaag speelde we de eerste competitiewedstrijd in fase 3 en belangrijker, we waren weer compleet! Na 3 maanden blessureleed, ziekte, vakantie en andere oorzaken waren we eindelijk weer met het team compleet en dat werd vooraf gevierd met een ontbijtje in de kantine van Purmersteijn.

De eerste helft kenmerkte zich met name door een probleem wat er de hele 9x9-voorbereiding al was. Het positiespel bij 9x9 is even wennen voor de mannen en aanvallend zit het niet mee. Ook waren er vele (kleine) overtredingen over-en-weer waarvoor gefloten werd. De eerste helft moest Jamie flink aan de bak en was bijna het meest aan de bal, wat uiteraard geen goed beeld is voor Purmersteijn E2 en de fans langs de lijn. Na 14 minuten was het helaas dan toch een hoge bal die in het netje viel. Misschien was het de zon, of de pet, maar ondanks dat de handen naar de bal gingen was het niet voldoende, het was 0-1. Purmersteijn had weinig kansen, er werd hard gewerkt en veel gelopen maar het resulteerde helaas niet in grote kansen.

Op slag van rust werd de 0-2 hard erin geschoten via een hoge bal en de onderkant van de lat. Meeste toeschouwers ontging dit waardoor een rebound nodig was voor de echte 0-2.

Direct na de 0-2 konden de spelers de kleedkamers opzoeken en de tussenstand overdenken. Waarom lukt het niet meer? Aan werklust kan het niet liggen, er wordt wel degelijk hard gewerkt.

Aan het begin van de tweede helft was het snel raak. Een van de vele (kleine) overtredingen zorgde voor een vrije trap die Maiki fantastisch binnen schoot, 1-2. Na de goal begon het eindelijk te lopen en kwamen de Zeevogels er niet meer veel aan te pas. Wel waren er vele overtredingen nodig aan beide kanten, er ging duidelijk een schepje bovenop.

Na circa 15 minuten ontstond er een “powerplay-situatie" voor Purmersteijn. Een speler van Zeevogels werd na een woordenwisseling met de scheidsrechter over een overtreding voor enkele minuten van het veld gestuurd. Hoewel een doelpunt al in de lucht hing voor het goed spelende Purmersteijn, hielp dit voordeel Purmersteijn nog meer in het zadel. Via een prachtig schot van afstand schoot Yahir de 2-2 binnen en vlak daarna was het Jeffrey met een fraaie solo die de 3-2 op het bord kon zetten.

De laatste 10 minuten is Purmersteijn niet meer in de problemen gekomen ondanks dat de powerplayperiode was verstreken. Waarin Jamie in de eerste helft het meeste balbezit had heeft hij in de tweede helft slechts 1 achterbal genomen, wat een groot compliment is voor de kracht van het team. Vlak voor het einde van de wedstrijd was het nog even Maiki die de 4-2 wist in te koppen uit een corner van Sherano. Hiermee was de eerste overwinning van de competitie een feit.

Dat de 9x9 fase 3 competitie zwaar gaat worden is duidelijk maar met jullie kwaliteiten, harde werken en vooral teamspirit moet het zeker een mooi 2de deel van het seizoen gaan worden en dat staat helemaal los van de uiteindelijke positie op de ranglijst.

Na afloop werd de kleine tijger Yahir gekozen tot man-of-the-match. Ook moeten we Donny (E3) bedanken die, met een wedstrijd extra in de benen, stand-by wilde staan.