... (schot)
    35'

E-pupillen zaterdag, E2, Hoofdklasse 17

19 maart 2016 11:30

Het had vandaag een mooie dag kunnen worden waarbij de E2 na 2 wedstrijden al de koppositie had kunnen pakken. Helaas pakte dit in het koude winderige Schagen anders uit dan gehoopt.

We speelde om 11:30 in Schagen met een compleet team, hoewel Brandon onderweg ziek was geworden kon hij af en toe nog prima invallen.

Direct na de aftrap bleek al meteen dat de beide teams aardig aan elkaar gewaagd waren en dat het niet direct een gemakkelijk pot zou gaan worden. Gedurende de eerste helft bleek het middenveld van Purmersteijn prima te staan en werden we steeds sterker en dreigender. Er kwam steeds meer druk van de kant van Purmersteijn wat helaas nog niet tot kansen was omgezet. Schagen kwam er af en toe gevaarlijk uit via de rechterkant.

Erg zuur was de uitbraak van Schagen in de 15de minuut van de eerste helft. Weer werd er over de rechterkant aangevallen. Jamie dekte goed de korte hoek van het doel maar helaas belandde een voorzet ongelukkig, tegen de verhoudingen in, via Thijs in eigendoel 1-0. Helaas kan dit gebeuren maar er was voldoende aanleiding in de wedstrijd om ons geen zorgen te hoeven maken.

Purmersteijn E2 speelde de eerste helft goed, prima combinaties gezien, veel grip op de wedstrijd en de slag op het middenveld was zeker gewonnen door Purmersteijn. Helaas worden alleen de punten verdeeld op basis van doelpunten en die werden niet meer gemaakt in de eerste helft.

De tweede helft kwam Schagen beter in de wedstrijd en al snel volgde er weer een aanval over de rechterkant, een goeie voorzet op 2 ingelopen spelers, de 2-0 was een feit voor Schagen.

Na de 2-0 kroop er wat frustratie in de ploeg en ook het vertrouwen op een goede afloop zakte weg. Er werd nog wel gecombineerd maar paniekvoetbal nam de overhand waardoor de goede flow van de eerste helft langzaam als een nachtkaars uit ging.

Deed Purmersteijn dan niks? Jawel, diverse keren werd de paal en de lat geraakt waardoor Schagen in de wedstrijd bleef, het geluk zat ook niet mee vandaag.

Ik heb een eerste helft gezien waar jullie trots op mogen zijn en waarop verder gebouwd kan worden. Een beetje meer vertrouwen in het afronden voor de goal dan zal je zien dat ze er met een beetje meer geluk wel in gaan. Achteraf werd Maiki gekozen tot man-of-the-match.

Volgende week veel succes bij de toernooien in Beverwijk en Zwanenburg!