E-pupillen zaterdag, E2, Hoofdklasse 17

9 april 2016 9:45

Tim van Asselt

Na het enorm zure verlies van afgelopen week tegen JVC E1 moesten de koppies van de mannen weer even dezelfde kant op. Er werd weer hard getraind en de meeste mannen konden gedurende de week lekker schoolvoetballen.

We moesten vandaag in het heerlijke weer thuis aantreden tegen Den Helder E1. Tot heden stond Den Helder onderaan maar ook wij hadden pas 1 wedstrijd gewonnen, alles lag dus open.

De aanloop naar deze wedstrijd ging zeker niet vanzelf. Thijs, onze rots in de branding kampt nog steeds met ziekte. Onze bikkel van het middenveld, Maiki meldde zich vlak voor de wedstrijd ziek en ook onze topper uit de spits, Jeffrey speelde met een blessure. Gelukkig konden we Damian (E5) en Bohdi (E3) lenen om ons team weer compleet te maken.

Iets later dan 9:45 werd er gestart en al meteen speelde het “10-minuten-syndroom” weer op. De E2 komt altijd lastig uit de startblokken en ook vandaag was het weer raak. In de eerste minuut kon de aanvoerder van Den Helder vrij schieten en dat deed hij ook, via de handen van Jamie en binnenkant paal, 0-1. Helaas was dit niet genoeg voor extra scherpte en was het in de 5de minuut alweer raak, aanval over rechts, voorzet en 2 vrijstaande aanvallers konden de voorzet over de achterlijn lopen, 0-2.

Tot in de 8ste minuut moesten we wachten op actie van de E2 waarbij Dano via een prachtige vrije trap het ijs wist te breken, 1-2. Direct na de aftrap was het alweer raak en wist Jeffrey met een solo de 2-2 te maken. Dus zoals gezegd, na 10 minuten kon de wedstrijd pas echt beginnen en was iedereen scherp bij 2-2.

Na circa 10 minuten van wederzijdse druk begon de wedstrijd pas echt en kreeg onze Julian echt vleugels die niet meer af gingen gedurende de wedstrijd. volgens zijn vader waren het de tosti’s bij het ontbijt maar binnen 10 minuten wist Julian een zuivere hattrick te scoren door dichtbij de keeper de rebounds keurig op te pakken. De 3-2, 4-2 en 5-2 vlogen er fantastisch in en kon de supporters van Purmersteijn met wat rust de wedstrijd aanschouwen. Bij de aanhang van Den Helder was inmiddels was onvrede ontstaan over de scheidsrechter maar dit was niet geheel terecht, bal los is bal los.

Na rust ging de E2 rustig door met scoren en wist Damian geweldig de 6-2 te maken na een snelle uitbraak over rechts. Met nog een fraaie vrije trap van Yahir in de 57ste minuut, 7-2 en een prachtige volley van Brandon in de 58ste minuut, 8-2, was de wedstrijd gespeeld. Langs de kant liep de frustratie bij de supporters en trainers van Den Helder meer en meer op maar dit is onterecht, de scheidsrechter had wel meer kunnen fluiten. Voetbal blijft een spel wat je met je voeten moet spelen en dat mag pittig zijn als het een duel op de bal is. Vasthouden, schoppen van achteren en hands maken is wel tegen de regels. Voetbal speel je niet met je handen.

Tegen het einde van de wedstrijd verslapte de concentratie bij de E2 en wist Den Helder nog wel iets terug te doen met alweer een schot binnenkant paal, 8-3.

Ik heb een prachtige wedstrijd gezien waar alles in zat, goals, strijd, werklust maar vooral ook plezier! Goed gespeeld en werk met zijn allen aan het 10-minuten-syndroom, volgende keer kan je het misschien minder makkelijk herstellen. Misschien iets pittigere warming-up? Rondo met pittige duels?

Na de wedstrijd is Julian geheel terecht gekozen als man-of-the-match met zijn 3 goals. Zonder twijfel zijn beste wedstrijd van het seizoen!