Maiki Hall (schot)

E-pupillen zaterdag, E2, Hoofdklasse 17

16 april 2016 10:00

Om met de deur in huis te vallen, er moest vandaag gewonnen worden. Aangezien de E2 de ambitie heeft om in de top 3 te eindigen moest er vandaag simpelweg gewonnen worden om aansluiting te houden.

We verzamelde vandaag om 8:30 uur om af te reizen naar het winderige De Blokkers E1. Uiteraard ging het vandaag qua personele bezetting weer niet van een leien dakje. Thijs en Dano ontbraken vanwege ziekte en zo ook trainer/coach Ad. Gelukkig hadden we 2 invallers voor zowel spelers als staf. Bohdi werd wederom toegevoegd aan de wedstrijdselectie en Sandjai nam de functie van hoofdtrainer op zich. Hoewel we geen wissels hadden was het Ruud die toch sympathiek de rol van assistent “wissels” op zich nam.

Er werd om 10:00 uur afgetrapt en we begonnen tegen de wind in, rustig tegenhouden en hopen dat het 10-minuten-syndroom was opgelost na een weekje trainen.

Na exact 11 minuten viel de eerste tegengoal, en in de 15de minuut de tweede. Eerlijk is eerlijk, het 10-minuten-probleem is verdwenen maar om nu 2x de bal in eigen doel te schoppen vanaf de 11de minuut?

Maar zoals de mannen al vaker hebben bewezen, ze bezitten veel mentale kracht want ook vandaag (voor de 3de keer) wisten ze terug te komen van een 2-0 achterstand. In de 19de minuut viel de 2-1 uit een corner en in de 23ste minuut heb ik de beste actie van de wedstrijd gezien. Sherano, naar Brandon en via Jeffrey de gelijkmaker, 2-2.

Na 30 minuten kon er limonade gedronken worden bij de ruststand 2-2 wat op zich een prima uitgangspositie is. We hebben de tegenstander laten rennen en mogelijk kon de E2 met wind in de rug gaan uitlopen in de 2de helft.

Na rust een sterke fase van Purmersteijn. Kort na rust wist Maiki in de 34ste minuut de 2-3 op de borden te zetten met werkelijk een schitterend schot in de kruising en jawel.........met links! Hierbij moeten we zeker melden dat de goal mede tot stand kwam door zeer hard werken van Yahir en later Bohdi die de assist gaf.

De sterke fase hielt ongeveer 15 minuten aan met een paar corners, waarbij Bohdi het dichtst bij een goal was maar hij kopte net over. Ook Brandon schot nog uit een moeilijke hoek op de paal.

Hierna ging het mis, de pijp leek leeg. Het middenveld zakte niet meer terug, er werd alleen nog maar de lange bal gespeeld die makkelijk werd verdedigd. Regelmatig stond de verdedigers Ryan en Julian, 1 op 1 of nog erger, 1 op 3 te verdedigen. In de laatste 5 minuten kwam Jamie als winnaar uit de bus toen hij oog in oog met een spits van De Blokkers stond. Kort daarna nog een zeer goeie redding op een vrije trap en een afstandsschot. Het piepte en kraakte achterin maar brak gelukkig niet.

De tweede helft was net te lang zonder wissels maar goed gevochten om de 3 punten mee naar huis te nemen!

Volgende week thuis tegen de koploper. Ik hoop erop dat we compleet zijn en dat iedereen ook fit is. Klein tip van de redactie: blijf letten op je positie, je man en vooral blijf samen spelen.