Assist: Donny Ekkel

E-pupillen zaterdag, E2, Hoofdklasse 17

23 april 2016 9:45

Max Berg

De E2 moest het vandaag opnemen tegen de koploper Jong Holland E1. Purmersteijn E2 kan nog kampioen worden maar heeft het alleen niet meer zelf in de hand. Jong Holland kon grote stappen zetten naar het kampioenschap als ze vandaag wisten te winnen van de E2. Dit potje ging dus ergens om en dat was zeker te zien bij spelers, coaches en supporters.

Wat betreft de bezetting moest coach Ad nog even puzzelen. Thijs is helaas nog steeds ziek en Jamie kampte met enkele blessureklachten na de keeperstraining van vrijdagavond. Donny was als extra versterking gevraagd om in ieder geval de verdediging te versterken. Tevens was Damian op de valreep gevraagd vanwege zijn keeperskwaliteiten mocht dit nodig zijn.

Allereerst kan ik melden dat het bekende 10-minuten-syndroom van de E2 verholpen is. Na slechts 3 minuten stonden de mannen wel met 0-1 achter maar vanaf de aftrap was een schitterende aanval te zien met Jeffrey die direct de gelijkmaker erin schoot. Misschien kwam het door de rondo tijdens  de warming-up of de diverse tosti’s die in de voorgaande wedstrijden bleken te helpen, wat het ook was, het werkte.

De eerste helft kenmerkt zich vooral door 2 heerlijk spelende teams met aan beide kanten fraaie aanvallen, grote kansen voor de beiden doelen en mooie reddingen. Na circa 15 minuten werd er aan de linker kan een aanval opgezet waarbij Jeffrey los kwam en vanaf de achterlijn een heerlijke assist teruglegde op Julian, die de verdiende 2-1 maakte. Na 20 minuten kreeg Jeffrey nog een grote kans door alleen af te gaan op de keeper van Jong Holland maar hij werd net buiten het strafschopgebied van achter neergehaald, rood? waarschijnlijk wel als dat zou kunnen en helaas ging de vrije trap over.

Hoewel iedereen dacht aan een goal voor de rust gingen we na 25 minuten rusten, mogelijk vergat de scheidsrechter dat een helft geen 25 maar 30 minuten duurt in de hoofdklasse 9x9 maar deze tijd werd in de tweede helft keurig bijgeteld.

Na de rust leek er aan de zijde van Jong Holland een paar goede omzettingen gedaan, Purmersteijn E2 kwam er voorin niet meer aan te pas en moest er even hard gewerkt worden. Het potje werd steeds fysieker en ontaarde helaas steeds meer in een schoppartij waar de scheidsrechter zijn handen vol aan had, het ging duidelijk ergens om.

Helaas viel in deze rommelige, grimmige fase de gelijkmaker (2-2) waar beide teams niks aan hadden. Er moest gewonnen worden in de strijd om het kampioenschap.

In de 55ste minuut. werd Jeffrey weer van achter neergehaald en dit keer in het strafschopgebied, helaas werd de goed ingeschoten penalty gepakt door de keeper. Een snelle counter werd keurig onderbroken door Donny die de bal fantastisch voor wist te geven op Julian. Of hij hem raakte, of door stuiterde weten we niet maar in de 60ste minuut viel de bevrijdende 3-2 voor Purmersteijn E2.

Het was een partij waar alles in zat. Julian werd met minimaal 1 en mogelijk zelfs 2 doelpunten man-of-the-match. Bij vlagen werd er fantastisch gespeeld, teamspirit naar je voetbalmaten, hard werken en emotie……..!

Over 2 weken nog 1 wedstrijd spelen en hopen dat de concurrentie nog wat puntjes laat liggen, wie weet worden jullie nog kampioen. In ieder geval verdienen jullie het!