Purmersteijn 012 haalt fors uit tegen Sporting Krommenie 7-1 (2-1)

Sporting Krommenie O12-1

Onder 12 zaterdag, O12-1, Onder 12 05

19 maart 2016 12:30

Jaap Venema

Op deze zaterdag de tegenstander waar we de competitie voorjaar tegen startte, een lastige goede georganiseerde tegenstander, waarvan de kracht in de verdediging ligt. Eerste wedstrijd voldoende kansen gehad, helaas niet gescoord, waardoor toen de brilscore op het bord bleef staan.

De jongens waren al bij de wedstrijd bespreking zeer gemotiveerd over de wedtrijd, mede dit de ploeg was die de tweede plaats bezette, maar ook door te winnen wij de tegenstander zelf op drie punten konden gaan zetten (KFC in dit geval).

De spanning was toch wel wat zichtbaar bij de start, rommelig voetbal, onzuivere passing, balletjes die net niet vielen. En dan valt weer de 0-1 tegen. Toch weer gemopper op elkaar, iemand die even de wissel in gaat omdat hij hierdoor aangeslagen is. Jongens ik weet niet wat jullie hiermee willen bereiken, het gevolg is niet alleen een 0-1 achterstand, maar ook iemand die mentaal weer even moet bijkomen. dus nu voor het laatst 'Stop hiermee'. Ook dit is duidelijk door Rob aangegeven in de rust.... Want als we dan het probleem uitpellen, is het niet de fout van een iemand, maar van de spelers oop het veld. De rommeligheid slaat door op een aantal voetballers... Deze gaan foutjes maken en het gevolg staat dan op het scorebord. Nu voldoende daar over uitgewijd, herpakken is namelijk ook een kwaliteit en dat deden we al snel. Balletje liep vlotter, minder onrust en al vlug vlogen de 1-1 en 2-1 erin...... Pas dan lijken we weer overtuigd te zijn van onze kracht en gaan weonze eigen spel spelen. In de rust even mentaal de koppies weer goed gezet en dan...... Een weergaloze tweede helft, aanval na aanval wordt uitgevoerd voor de goal van Krommenier, ballen in de kruising, ballen met hakjes, wonderschone, maar ook rommelgoaltjes... De jongens van Krommenie raakten zeer gefrustreerd met als gevolg natrappen en zeer hard inkomen op zowel Rick als Vigo. Beide jongens bleven bewonderingswaardig kalm, geen enkel gedoe of agressiviteit naar de tegenstander, wel hadden we een scheids nodig die dit soort dingen direct aanpakt, gezien de aard van dit soort dingen die gewoonweg niet op een voetbalveld horen. Als het dan ook nog voor de neus van de leiding van Krommenie gebeurd, verwacht ik dat deze ingrijpt, helaas bleek dit tot twee maal niet het geval.

Wat kan je beter doen dat het dan sportief jouw kant op de laten vallen.. En dan gebeurde goed deze wedstrijd. Voetballend hebben we Krommenie vooral in de tweede helft alle hoeken van het veld laten zien, positioneel waren we vele malen sterker, de bal deed het werk en veel minder de jongens, het balletje wordt minder gebracht, wat minder energie kost, energie die we hard nodig hebben zo'n tweede helft.

Daarnaast zaten we als een hijgend hert op de uitslag, dit gezien de bijzondere uitslag welke Volendam deze week heeft weten neer te zetten op VoetbalLink.

Mannen weer een mooie overwinning, waar we zeer goede zaken hebben gedaan door deze tegenstander op 5 punten te zetten, de nieuwe nummer 2 staat op 3 punten. Een geweldig doelsaldo en zoals ik al eerder zei, als we zo blijven voetballen komt de cup in Purmerend!